info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Doruk Un, Fortune 500 Listesinde 261. Sıraya Yükseldi

Türkiye’nin buğday ve buğday bazlı ürünler alanında en büyük üç markasından biri olan Doruk Un,Fortune Dergisi’nin hazırladığı Fortune 500 listesinde 261. sırada yerini aldı.

Finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan, Türkiye’nin katma değer yaratan 500 güçlü şirketini sıralayan listede Doruk Un, net satışlarını yüzde 102 artırarak geçtiğimiz yıla göre 43 sıra yükseldi. En fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında ise 107 sıra birden yükselerek 103. sıraya yerleşen Doruk Un,“ Türkiye’nin en büyük 2.un şirketi ”ünvanını 2023 yılında da korumayı başardı.

Türkiye’nin en büyük şirketlerinin listelendiği, tüm sektörlerin ve kamuoyunun heyecanla sonuçları beklediği Fortune 500 listesi açıklandı. Sektörünün amiral gemilerinden Doruk Un bu yıl da listeye yükselerek 261. sıradan giriş yaptı. “ Türkiye’nin ve dünyanın iş ve ekonomi alanında yayın yapan en güvenilir ve en çok takip edilen yayınlarından Fortune Dergisi’nin hazırladığı 500 listesinde bu yıl da yükselerek yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.” diyen Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürsel Erbap, “ Sürdürülebilir tarım ve verimlilik esaslı üretim, tarladan sofraya değer zinciri oluşturma hedefi ile çalışmaya, her yıl yeni AR-GE ve üretim yatırımlarla şirketimizi ve sektörü geliştirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Türkiye topraklarına, ekonomisine, tarım emekçilerine katkıda bulunacak yeni projelerle sektörde liderliğimizi devam ettirmek en büyük hedeflerimizden biri… Şirketimizin başarısında emeği olan tüm çalışanlarımıza da bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum". dedi.

Sergiledikleri güçlü performans sonrasında 2023’te bir önceki yıla göre TL bazında %100 büyüme ile 8,14 Milyar TL, dolar bazında ise %35 büyüme ile 329 Milyon Dolar ciro elde ederek rekor kıran Doruk Un, gündemine aldığı yeni yatırımlarla 2024 yılında da hız kesmeden büyümesine devam ediyor. Bu yıl toplamda 8,5 milyon TL Ar-ge yatırımı ile perakende markası Panpan ile sağlıklı un portföyünü tüketici ile buluşturan Doruk Un, perakende pazarında tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye odaklandığı bu yılın sonunda en az %20 büyümeye odaklandı.Yıllık 438 bin ton buğday kırma kapasitesi, yıllık 350 bin ton un üretimi ile Türkiye’nin en büyük üçüncü un ihracatçısı Doruk Un, Kapasitesinin %65-70’lik kısmını ihracat pazarlarında değerlendiriyor ve 41 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Doruk Un, evsel kullanımdan fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler geliştiriyor. Kendi tohumunu geliştiren tek un üreticisi unvanını da elinde bulunduran Doruk Un, pazara giriş yaptığı perakende markası Panpan ile 2024’te iç pazarda %56 tonaj artışı hedefinde…