info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dört Sahip Değiştiren Fabrika 130 İşçiyi Mağdur Etti

Uzun yıllardır tekstil pantolon üretimi yapan Hayrabolu Tekstil olarak 130 işçiyi mağdur etti

Tekirdağ Hayrabolu İlçesi Çerkez müsellim beldesi kavşağında uzun yıllardır tekstil pantolon üretimi yapan bu gün Hayrabolu tekstil olarak 130 işçinin çalışarak geçimini temin ettiği. Şirket sahibi olarak görünen M.D.E  bir buçuk aylık alacakları ile esnafa olan 100. bin civarındaki borç ile toplamda 250 bin TL lik alacak yüzünden işçiler tekstil atölyesi bahçesinde eylem yaptılar.

Geçtiğimiz akşam M.R. M firmasına İspanya ya ihraç edilmek üzere fason yapılan 10. 000 adet pantolon tesisten alınmak istese de işçilerin müdahalesiyle mallar depoya kaldırıldı.

Ayrıca üretim yapılmak üzere A. Tekstile ait üretim yapılacak kumaşlarda atölyenin deposunda beklediği bildirildi.

Kuruluşunda Gals Tekstil , Yalsan Tekstil,Gündüz Tekstil olarak çalışan adı geçen yerde Hayrabolu , Çerkezmüsellim, Uzunköprü ve Şalgam dan gelen işçilerin mağdur oldukları, tesislerin İş Bankasına hacizli olduğu içinde yer alan 250 civarındaki tekstil makinesinin de icradan A.A tarafından alındığı ve burada M.D.E adına çalıştırıldığı işçilerce açıklandı.

İşçilerinin alacaklı oldukları M.D.E ye sürekli telefonla irtibat kurmamıza rağmen ulaşamıyoruz, yine işçilerin vermiş oldukları bilgiye istinaden Bitlis’te bir tekstil fabrikası kurduğunu belirttiler.

Hayrabolu kaymakamı Tamer Orhan konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada Hayrabolu tekstilde çalışan işçi temsilcilerinin kendisine geldiğini hukuki süreç başlatmak için iş mahkemesine müracaatları gerektiğini mağdur olanların paralarını alabilmeleri için hukuk çerçevesinde mücadelelerini sürdürmelerini tavsiye ettiğini açıkladı.