Doruk Grubu'nun beş şirketi, Marmara Un Sanayii, Doruk Una Değer Katma, Unmaş Unlu Mamüller (UNO), Zeelendia Doruk ve Doruk Unlu Mamüller (Komşu fırın), Türkiye'deki unlu mamüller sektörünün geliştirilmesine öncülük etmektedir. Doruk Grubu şirketleri arasındaki sinerji, yüksek kaliteli buğday alımından, un, ekmek miksleri ve bisküvi-şekerleme ürünlerinin üretimine; paketlenmiş ekmek ve un ürünlerinden perakende satışa kadar, değer zincirinin her aşamasında en iyi ürünleri üretmemize olanak sağlamaktadır. Doruk Şirketler Grubu bünyesinde un sanayiciliği alanında faaliyet gösteren Doruk Una Değer Katma A.Ş., Tekirdağ'daki dördüncü un fabrikası Doruk Marmara Un Fabrikası'nı (DORMAR ) hizmete açıyor. Son teknoloji üretim imkânlarıyla, Türkiye'nin en çağdaş un fabrikalarından biri olma özelliğine sahip olan DORMAR UN Fabrikası, 9 Temmuz 2009 bugün Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker tarafından hizmete açılacak. Bu açılış öncesinde Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gencer'in ve fabrika yöneticilerinin katılımıyla, DORMAR UN Fabrikası'nda bir basın toplantısı düzenlenecek. DORMAR UN Fabrikası Basın Gezisi,Tarih: 9 Temmuz 2009, Perşembe,Program: 10.50-Tekirdağ Valiliği önünde buluşma, 11.00-Fabrikaya hareket, 11.15-Fabrikaya varış, 11.30-Fabrika gezisi, 12.30-Öğle yemeği ve basın sohbet toplantısı, 15.00-Fabrika açılışı, 17.00-Şehir merkezine hareket
DORUK GRUBU TARİHÇESİ
-Doruk Grubu şirketlerinin en eskisi olan Marmara Un Sanayi 1972 yılında, Türkiye'nin en çok tahıl üretilen bölgelerinden biri olan Tekirdağ'da kurulmuştur. » 3 sene içerisinde; Marmara Un Sanayi tek değirmenden kapasitesinden, günde 1100 tonluk öğütme kapasitesine yükselerek Türkiye'nin ilk un ihraç eden şirketi haline gelmiştir.
» Doruk Una Değer Katma; 1980 yılında kurulduktan sonra iç pazarda faaliyet göstermeye başladı. Doruk Una Değer Katma, Hayrabolu ve Çorlu'da iki un değirmenine sahiptir.
» 1991 yılında Endüstriyel fırıncılık ve unlu mamüller pazarında etkinlik gösteren Unmaş Unlu Mamüller'i faaliyete geçirdi.
» 1997 yılında faaliyetlerini Türkiye dışına genişletip, sayıları artmakta olan yüksek kaliteli ürünleri sayesinde, gittikçe büyümekte olan talebi karşılamak için 2000 yılında yeni un değirmenleri ile uzun dönemli bir anlaşma imzaladı, toplam kırma kapasitesini 1200 mt/gün'e çıkardı. Bu anlaşma, Doruk'un kendi uzmanları tarafından yönetilen yeni un değirmenlerindeki un üretimini kapsamaktadır.
» 2002 yılında, yüz yıldır fırıncılık ve pastacılık alanında lider olan Hollandalı Zeelendia ile ortaklık kurdu. Zeelendia Doruk ilk üretim tesisini 2003 yılında Hayrabolu'da açtı ve müşterilerine aralarında ekmek ve pastacılık ürünleri de dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sundu.
» 2003 yılında, Türkiye'de yeni bir iş kategorisi olan artizan fırınları yaratma amacıyla bir unlu mamüller perakendecisi olan Doruk Unlu Mamüller kuruldu. İlk Doruk fırını kapılarını 2003 yılında açtı. Zincir o günden beri genişlemektedir.
» 2004 yılında zenginleştirilmiş ekmeği Türkiye pazarına sundu. Aynı yıl, Doruk Una Değer Katma özel olarak seçkin fırın unu yaratmak için tasarlanmış buğdaylar yetiştirmek için tohum üretimine başladı. Aynı zamanda Marmara Zirve de hayvan yemi üretimine başladı.
MİSYONU
Doruk Grubu'nun tek amacı, en iyi kalite un ve un ürünlerini üretmek ve tüketicilerinin temel beslenme ihtiyaçlarını karşılayıp sağlık standartlarını geliştirerek, ürünlerini her yerde kolayca erişilecek bir biçimde tüketicinin kullanımına ve beğenisine sunmaktır.
VİZYONU
Tek bir buğday tanesinden bir dünya kurmaktır.
DEĞERLERİMİZ ? İNSANİ DEĞERLER-Doruk olarak biz, kişilerin itibarlarını göz önünde bulundururuz. Müşterilerimize ve ortaklarımıza saygı, güven ve iyi niyetle yaklaşırız. Onlar için bir değer yaratmak amacıyla elimizden gelenin en iyisini yaparız. Bu hem onların varolan ihtiyaçlarına, hem de henüz farkında olmadıkları ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler yaratmayı kapsamaktadır.
YENILIKÇILIK VE YARATICILIK -Bütün standartları,kuralları ve prosedürleri dikkate almamıza rağmen,hiçbir görevi bitmiş kabul etmeyiz. Her zaman yenilikçi ve yaratıcı fikirler geliştirmeye çabalayarak daha ileri gitmeyi hedefleriz. Bu da bize; tüketicilerin beklentilerini karşılayan, hatta aşan, yeni katma değerli ürün ve hizmetlerimizi gözler önüne serebilme hedefimize ulaşmamızı sağlıyor.
SONUCA YÖNELIK TAKIM ÇALIŞMASI-Doruk, bireysel başarıları ödüllendirirken, kurumsal kültürümüz de takım çalışmasına çok değer verir. Bütün Doruk çalışanları, kendi kişisel başarılarının tüm takımın başarısına katkısı olması gerektiğinin bilincindedirler.
MARMARA UN SANAYI A.Ş.
Marmara Un Sanayi A.Ş., 1972 yılında Türkiye'nin tahıl kaynağı bakımından zengin bölgelerinden Tekirdağ'da kuruldu. 30 yıllık deneyimiyle Türkiye'nin en büyük kapasiteli un fabrikalarından biri olan Marmara Un Sanayi A.Ş., aynı zamanda Türkiye'nin lider ihracatçı firmalarından da biri olarak, Afrika'dan Uzakdoğu'ya birçok ülkeye ihracat yapıyor. İhracat hedefimiz, farklı müşteri taleplerine sürekli olarak geniş ürün yelpazesi sunabilmek için en uygun tedarik zincirini kurmaktır. Fabrikanın bazı özellikleri: Tekirdağ Limanı'na 2 km, İstanbul'a da yalnızca 130 km uzaklıkta, Aynı anda farklı spesifikasyonlarda un üretebilmekte, 25.000 MT buğday depolama kapasitesinde, Günlük buğday kırma kapasitesi 500 MT'yi bulmakta.
DORUK DEĞER ZİNCİRİ
Doruk Grubu'nun beş şirketi, Marmara Un Sanayii, Doruk Una Değer Katma, Unmaş Unlu Mamüller (UNO), Zeelendia Doruk ve Doruk Unlu Mamüller (Komşufırın), Türkiye'deki unlu mamüller sektörünün geliştirilmesine öncülük etmektedir. Doruk Grubu şirketleri arasındaki sinerji, yüksek kaliteli buğday alımından, un, ekmek miksleri ve bisküvi-şekerleme ürünlerinin üretimine; paketlenmiş ekmek ve un ürünlerinden perakende satışa kadar, değer zincirinin her aşamasında en iyi ürünleri üretmemize olanak sağlamaktadır.
Doruk'da işin uzmanları, tüm üretim süreçlerini aktif bir biçimde yöneterek ve en son teknolojileri kullanarak, tüketicilerin en yüksek kalitede ve en sağlıklı unun; mümkün olan en lezzetli katma değerli ürünlerin ve ekmeklerin tadını çıkartmalarını garanti eder. Doruk Grubu'nun liderlik ve uluslararası standartlarda üretim tahaahüdü ISO 9001 ve HACCP kalite sertifikaları tarafından desteklenmektedir.