info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Domuz gripli hasta iyileşti

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde Domuz gripli hasta iyileşti, 1 kişi de tedavi altında

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde geçtiğimiz hafta yabancı uyruklu bir kişinin yüksek ateş tanısıyla Çorlu Devlet Hastanesine başvurması sonucu yapılan tahlillerde AH1N1 virüsüne rastlandı.

Fakat hastanın 2-3 gün içinde sağlık durumunun iyiye giderek iyileştiği ve taburcu edildiği belirtildi. Öte yandan 1 kişinin de domuz gribi şüphesi ile Çorlu Devlet Hastanesi enfeksiyon servisinde gözlem altında tutulduğu ve tahlil sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Çorlu da domuz gribine rastlanmadığını söylerken Çorlu Devlet Hastanesi yetkilileri ise açıklama yapma yetkilerinin bulunmadığını kaydettiler.

Domuz gribi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanlığı, AH1N1 virüsü nedeniyle 4 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve Türkiye de domuz gribinden ölenlerin sayısının 21 e çıktığını açıklarken Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde ise yetkililer bilgi vermekten kaçınıyor.

Çorlu Devlet Hastanesinde kurulan enfeksiyon servisinde 2 enfeksiyon uzmanı bayan doktor domuz gribi ile ilgili görevlendirildi. Hastaneye şüpheli durumunda gelen kişiler için üst düzeyde bir güvenlik oluşturan hastane yetkilileri servis kısmına kimsenin gelmesine izin vermiyor. Türkiye nin gündeminden düşmeyen domuz gribine ilişkin Çorlu da yetkililer bilgi vermekten kaçınırken şüpheli tanısıyla hastaneye müracaatlar gerçekleşiyor.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz hafta Bulgaristan uyruklu 35?40 yaşlarında bir bayan yüksek ateş tanısıyla Çorlu Devlet Hastanesine başvurdu. Hemen enfeksiyon servisine alınan Bulgaristan uyruklu İnava Rada isimli bayana tahlil yapıldı. Yapılan tahliller sonucu bayanda AH1N1 virüsü tespit edildi. Fakat yabancı uyruklu bayanın 2-3 gün içerisine iyileşme göstermesi sonucu taburcu edildiği öğrenildi.

Öte yandan yine 40 ? 50 yaşlarında ismi öğrenilemeyen erkek bir kişinin yüksek ateş tanısıyla Çorlu Devlet Hastanesine başvurduğu ve enfeksiyon servisinde gözlem altında tutulduğu öğrenildi. Domuz gribi şüphesi ile hastanede yatan kişinin tahlil sonuçlarının beklendiği ve enfeksiyon servisinde üst düzey önlem alındığı tespit edildi.

Ayrıca domuz gribi şüphesi nedeniyle hastaneye başvuranlar ve yatanlarla ilgili hastane yönetiminin tüm personeli uyararak bilgi sızıntısının meydana gelmemesi için uyardığı öğrenildi.