info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Doktorlara Dava Başladı

15 Doktor Hakkında Açılan Davanın Duruşması Dün Tekirdağ 3 üncü Asliye Ceza Mahkemesinde Başladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve tahliyesinin ardından akciğer kanserinden ölen iş adamı Kuddusi Okkır ı tutuklu bulunduğu dönemde usulüne uygun muayene etmediği ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği gerekçesiyle 15 doktor hakkında açılan davanın duruşması dün Tekirdağ 3 üncü Asliye Ceza Mahkemesinde başladı.

Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M, 19 Mart 2008 tarihinde Okkır a bronşit tanısı koyduğunu söyledi. Doktor M.S.T. ise Okkır ı 28 Mart 2008 de solunum sıkıntısı, bulantı ve iştahsızlık şikayetiyle muayene ettiğini, Okkır ın sol akciğerinin alt kısmından solunumun seslerinde kayıplar tespit ettiğinden göğüs cerrahisine sevkini istediğini anlattı. Tekirdağ Devlet Hastanesi dahiliye doktoru H.U, da Okkır ı ilk 9 Mayıs 2008 tarihinde ambulansta gördüğünü belirterek, "Konuşamıyordu. Elleri ve ayakları soğuktu. Kendisiyle göz teması kurarak anlaştık. Yola dayanabilecek durumda olduğu için kendisini Edirne ye sevk ettim" dedi.

Kuddusi Okkır ın eşi Sabriye Okkır sadece doktorların değil birçok kişinin hatası olduğunu iddia etti, "Ölümüne göz göre göre seyirci kalındı" dedi.