info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dernek Binalarına Yıkıma Protesto

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Çorlu Belediye Başkanlığı nın dernek binalarını yıkım kararı aldığı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin taraftarı belediye önünde toplanarak yıkım kararını protesto etti.

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Çorlu Belediye Başkanlığı nın dernek binalarını yıkım kararı aldığı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin taraftarı belediye önünde toplanarak yıkım kararını protesto etti.

2007 yılında dönemin Çorlu Belediye Başkanı CHP li Altan Ersin tarafından 4 büyük kulüp için Çorlu belirli yerlerindeki parklara dernek binası yapılıp 10 işletmek için izin verdi. İhaleye Fesat Karıştırmak suçundan tutuklanan yargılanan Altan Ersin in yerine 29 Mart yerel seçimlerinde yine CHP den Ünal Baysan göreve geldi. Fenerbahçeli olduğu bilinen Ünal Baysal, verilen dernek binalarının usule aykırı olduğu gerekçesiyle müfettiş raporu doğrultusunda belediye meclisinde yıkım kararı aldı ve kararı derneklere tebligat ile bildirdi.

Trabzonspor BOŞALTTI

Dernek binasının yıkılması için tebligat alan Trabzonspor binasını boşalttı. Ancak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüplerinin taraftarları duruma tepki gösterdi. Derneklerin Bölge İdare Mahmekesi ne yaptığı itirazda kabul edilmedi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüplerinin taraftarları kararı protesto etmek için bugün Çorlu Belediyesi önünde toplandı. Taraftarı oldukları takımların formalarını giyen yaklaşık 150 kişi kararı protesto etti. Üç büyük takımın dernek başkanları adına açıklamayı Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Akın Yılmaz yaptı.

ETTEN DUVAR ÖRECEĞİZ

Dernek binalarını inşaatı sırasında kimsenin kendisini uyarmadıklarını belirten Yılmaz şunları söyledi: Dernek binasının inşaatı devam ederken biz ruhsat için belediyeye müracaat ettik. Hiç kimse bize yaptığımızı aykırı olduğunu söylemedi. Bize belediye yetkilileri inşaatlarımıza devam etmemizi söylemesiyle bizde devam ettik. Şimdi üç dernek olarak mağdur olduk. Bugün Türkiye de bir ilk olacak üç takımın taraftarları bir araya geldi. Bu toplanan kalabalığın bir amacı var bizim Çorlu Belediyesi nden istediğimiz yasal çerçeveler içerisinde bizim sorunumuza bir çare bulmasıdır. Bakanından, milletvekillerine büyük iş düşmektedir. Bizim sesimize kulak verin eğer vermez iseniz 15 gün sonra yıkıma geldiğinizde dernek binalarımıza etten duvar öreceğizö dedi.

DERNEK BİNALARINI YIKACAĞIZ

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise yıkım kararını uygulayacaklarını söyledi. Baysan Bizden önceki yönetim 4 büyük takımın taraftarlar derneklerine parkları vermiştir. Biz göreve geldiğimizde bunun bize usulsüz olduğu söylenmesi üzerine harekete geçtik. Derneklere parkları bize geri vermeleri için sürekli olarak tebligatlar yaptık bununla ilgili olarak elimizde belgeler var, kararı uygulayacağızö diye konuştu.