info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Demokratikleşme Paketi Romanları Memnun Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratikleşme paketi içerisinde, Roman Dil ve Kültür Enstitüsü kurulacağını açıklaması, Tekirdağlı Romanlar tarafından sevinçle karşılandı.

Başbakan Erdoğan’ın kendilerini ikinci defa onurlandırdığını söyleyen Romanlar, dil ve kültürlerini enstitülerle yaşatacaklarını kaydetti. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratikleşme paketi içinde açıkladığı Roman Dil ve Kültür Enstitüsü kurulacağı müjdesi, Tekirdağlı Romanları memnun etti.
 
Başbakan’ın kendilerini onurlandırdığını ifade eden Metin Güler, “Çok iyi oldu. Allah Başbakanımızdan razı olsun. Bu yasalar Avrupa’da vardı. Orada Romanlar daha özgür. Ülkemiz de Avrupa’ya uyum sağlamaya başladı. Enstitüler kendi kültürümüzü sürdürmemize yardımcı olacak. Eskiden Roman olduğumuzu söyleyemezdik. Şimdi rahatça Roman olduğumuzu söylüyoruz” dedi.
 
Romanların yıllarca ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü söyleyen Metin Umus ise, “Bizim vatandaşımız yıllarca ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördü. Başbakanımız açılımla bunu değiştirdi. TOKİ ile yeni evler yapılıyor. Artık dil ve kültürlerimizi enstitülerde özgürce öğrenip geliştireceğiz. Trakya nüfusunun yüzde 40’ını oluşturan Romanlardır. Her yüzyılda bir lider çıkar. Bu yüzyılın lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.
 
Herkesin eşit olduğunu belirten Mustafa Çarpan da, “Hepimiz Adem ile Havva’dan geldik. Hiçbirimizin birimizden fazlası ya da eksiği yok. Başbakanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Demokratikleşme paketi bizi memnun etti” diye konuştu.