info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı.

Kutlamalar sabah Kaymakamlık Makamında Kaymakam Hulusi Doğan, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından tebriklerin kabulü ile başladı.
 
Atatürk Meydanında halkın yoğun ilgi gösterdiği törene Kaymakam Hulusi Doğan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü,5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Belediye Başkanı Ünal Baysan katıldı.
Kaymakam, Kolordu Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin askeri birliklerin bayramı kutlandı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Hulusi Doğan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Doğan, “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünde Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerleri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu inkılapları ve Cumhuriyetimizin temel taşları olan Atatürk ilkelerini bir kez daha hatırlamak ve anlamak durumundayız. Türk ulusu bugün gelişmiş, uygarlaşmış ülkelerin benimsediği bu sistemi, olağan üstü efsanevi olayı, kurtuluşu savaşının vererek kavuşmuştur”dedi.
 
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Öğrenci ve askeri birliklerin geçişi ile meydandaki tören sona erdi.