info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu ya Hilton Garden Inn Yapılacak

Ekonut A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Örsoğlu, Hilton Garden Inn Oteli nin Çorlu da Çorlupark bünyesinde tahsis edilen 4 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini söyledi.

Ekonut A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Örsoğlu, Hilton Garden Inn Oteli nin Çorlu da Çorlupark bünyesinde tahsis edilen 4 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini ve bu alanın satışına ilişkin olarak Amplio Hotel Investments Emlak A.Ş. ile Alım-Satım Sözleşmesi nin imzalanmış olduğunu söyledi.

Amplio A.Ş nin, ağırlıklı olarak Türkiye de seyahat eden işadamlarına hizmet amacıyla kapsamlı bir oteller zinciri ağı kurulması üzerine odaklı bir yatırım ve proje geliştirme şirketi olduğunu ve Hilton International ile Amplio A.Ş. arasında Hilton Garden Inn otellerinin kurulması ve geliştirilmesi amacıyla bir stratejik gelişim ortaklığı anlaşması bulunduğunu belirten Örsoğlu, Yıldız kavramı ile tanımlanmayan ancak Hilton standartlarında hizmet verecek olan şehir otelinin, business otel de denilen iş oteli, Türkiye de sadece tek ilçe olarak Çorlu da yapılacağını, Hilton markasının Çorlu da olmasının Çorlu için büyük kazanç ve Çorlupark Projesi içerisinde yer almasının da kendileri açısından ayrı bir kazanç olacağını ifade etti.

Örsoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Proje bünyesinde marka bir otel yapımını planlamıştık, uzmanlık alanımız olmadığı için amacımız otel yapıp işletmek değildi, Hilton yerine başka bir marka da olabilirdi, Hilton oldu. Şirket bize, 4 bin metrekare arsa verin, bize satın şeklinde taleple geldi. Bizde konuyu değerlendirdik ve bu arsa alım-satım sözleşmesini kendileri ile yaptık. Şirket, burayı Hilton adına yapacak Bizimle yapılan sözleşmenin ardından Hilton la işletme anlaşması imzalamaları gerekiyordu bunu da yaptılar. Amplio nun bu projeyi uyguladığı tek ilçe Çorlu olacak. 4 bin metrekare arsanın satış anlaşmasını yaptık, artık onlar yatırım planları ve finansman programlarına uygun bir zamanda Hilton Garden Inn Oteli inşasına başlayacaklar."

Hilton Garden Inn Oteli nin Çorlu da Çorlupark bünyesinde tahsis edilen yerde yapılacağını dile getiren İbrahim Örsoğlu; "Görselleri, tip projeleri var hazırlıklarını yapıyorlar piyasa koşullarına göre yatırımlarını yapacaklar. Bazı markalar vardır ki reklama ihtiyaçları yoktur. Otel denilince ilk akla gelen Hilton dur, Türkiye de bu böyle ezberlenmiştir. Hilton Çorlu için büyük kazanç. Şehre dışarıdan gelen yatırımcılar o şehre büyük değerler katarlar. Konusunda uzman olanların bir şehre yatırım yapması o şehre artı değerler katar. Çorlu sürekli olarak gelişiyor sadece bugün için düşünmemek gerekir. Sanayi gelişecekse öncelikle diğer altyapı yatırımlarının yanında konaklama imkanlarının da sağlanması gerekir. Çorlu iyi olan çok şeyi hak ediyor. Nüfus ve potansiyel itibariyle ciddi büyük ve güçlü bir yer. Sanayi için cazibe merkezi gerçekten. Sanayinin gelişimi için en önemli parametrelerden biri olan ulaşım imkanlarının her türlüsü Çorlu da var. Sanayinin daha çok gelişmesi için Çorlu hazır. Çorlu iyi şeyleri hak ediyor. Bu kapamda Hilton un kendi projelerine katkısından daha çok Çorlu ya katkısı olacak" şeklinde konuştu.