info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da sahte çek operasyonu

Çorlu da kiralık minibüsle kumaş ticareti yapan tekstil firmalarından sahte çeklerle kumaş alımı yaptığı iddia edilen 5 kişi polisin takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgilere göre tekstil firmalarından sahte çek ve senetlerle alışveriş yapan çetenin elemanları yapılan operasyon ile yakalandı. Çete üyelerinin İstanbul ve Çorlu da bulunan bazı firmalardan toplu kumaş aldıkları buna karşılık ise sahte çek ve senet verdikleri belirtildi. Olay, mağdur olan iki iş adamının ihbarı ile ortaya çıkarılırken yakalanan 5 kişi arasında bulunan M.P. adlı bir kişinin de dolandırıcılık suçundan arandığı öğrenildi.

Sağlık Mahallesi nde kumaş ticareti yapan Y.D. ve M.E. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ne yaptıkları başvuruda 1 ay kadar önce iş yerlerine 34 FF 3600 plakalı minibüsle gelen kişilerin aldıkları kumaş karşılığında bir miktar para ve 3 ayrı çek verdiklerini ancak çeklerin sahte olduğunun anlaşıldığını söylediler.

Plaka sorgulamasından kiralık olduğu tespit edilen aracı MOBESE sistemine kaydeden polis ekipleri önceki gün aracın yeniden Çorlu ya girdiğini tespit etti. İstanbul istikametinden gelen aracı takibe alan polisler Eski İtfaiye Kavşağı olarak da bilinen Omurtak Caddesi Bağlarbaşı Kavşağı nda aracı durdurarak içerisinde bulunan M.P., M.Ü. ve H.F. yi gözaltına aldı.

Araçta yapılan aramalarda ise boş senet ve çekler ele geçirilirken yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ne götürüldüler. Sorgulama sonunda Ö.K. ismine ulaşan ve Ö.K. nin İstanbul Yenibosna da bulunduğunu tespit eden polisler Ö.K. ve T.K. yi de İstanbul da gözaltına alarak Çorlu ya getirdi. İlk ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen ve hiç kimseye sahte çek ya da senet vermediklerini öne süren 5 kişi ifadelerinin alınmasının ardından Çorlu Adliyesi ne sevk edildiler. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.