info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da Minibüs Hattı İptali Gerginliği

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde hatlarının iptal edilmesine tepki gösteren minibüs sahip ve şoförleri, belediye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklama sırasında belediye binasına giriş ve çıkışlar kontrollü olarak yapıldı.

 

Çorlu Belediye Başkanlığı, şehir içi yolcu taşımacılığını kendi araçlarıyla yapmaya karar vererek, 10 milyon TL’ye 65 minibüs satın aldı. Minibüsçülere de tebligat gönderilerek hatların iptal edileceği duyuruldu. Hatların iptal edileceğini öğrenen yaklaşık 50 minibüsçü, öğle saatlerinde Çorlu Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. Açıklama öncesi çevik kuvvet ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Minibüsçüler adına açıklama yapan S.S. 57 Nolu Özel Halk Otobüsleri Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Abidin Karahan, kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi. Karahan, şöyle konuştu:
 
"Yıllardır sizlerden biri olarak hizmet veren ve ekmeğini taşımacılıktan kazananlar olarak üzerimizden yapılan haksızlık, kayırma, kanunsuzluklar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Trafikten men edilmemiz için hiçbir karar yoktur. Bizi sizlerle ve emniyet güçleri ile karşı karşıya bırakmak istiyorlar." 
 
Minibüsçüler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.