info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da Mahalli İdareler Semineri Yapıldı

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği nin, "Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler" konulu 208. eğitim semineri Çorlu da gerçekleştirildi.

Çorlu Belediyesi"nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seminerine, Çorlu ve civar belediyelerinden katılan 40 temsilcinin yanı sıra Türkiye"nin farklı illerinden gelen 30 katılımcının katılımıyla gerçekleşti. Dört gün sürecek eğitim seminerinde belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına Belediyeler Kanunu ve İlgili Mevzuatlar hakkında eğitim verilecek.

Eğitim seminerinin açılışında konuşma yapan Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Başkanı Mehmet Dönmez, "208"inci Eğitim Seminerimizde yeniden bir aradayız. Bize ev sahipliği yapan Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan"a teşekkür ediyoruz. Mahalli İdarelere Hizmet Derneği olarak pek çok Belediyemizde eğitim seminerleri düzenledik. Belediyecilik alanındaki bilgi ve deyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. 1984 ile 1994 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Daha sonra 10 yıl ara verip 2004 yılında yeniden seçildim. Belediye Başkanlığı"ndaki üçüncü dönemimi tamamladıktan sonra aday olmayıp görevden ayrıldım. Derneğimiz bünyesindeki çalışmalarımıza ağırlık vererek, bu alanda hizmet vermeye başladım. Bilindiği üzere belediyecilik insan hayatının her dönemini kapsayan bir iştir. İnsan anne karnındayken belediye hizmetlerinden başlar. İnsanlar ömürleri boyunca belediyemizin hizmetlerinden yararlanırlar. Bu hizmetler öldükten sonra mezarlıklarda devam eder. Böylesine önemli kurumlardır belediyeler. Çalışma ve sorumluluk olanı oldukça geniş. Bu nedenle belediye başkanlarının çok farklı alanlarda bilgi birikimi olması gerekir. Belediyeciliğin okulu da yoktur. Bizler Mahalli İdarelere Hizmet Derneği olarak, bu alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Eğitim seminerine katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum," diye konuştu.

Daha sonra Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç söz aldı. "Tekirdağ ilimiz konumu, tarihi ve ekonomisiyle ülkemizde önemli bir yere sahip. Ancak yeterince tanınmıyor. Son yıllarda bu tablo değişmeye başladı. İlimiz ekonomisiyle, kültürüyle ve turizmiyle dışarıya açılmaktadır. Tekirdağ"da denizin varlığını son derece önemsiyoruz. Sahillerimizi temizleyip çevre temizliği anlamında çalışmalar yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz süre içerisinde bu anlamda önemli çalışmalara imza attık. Belediyemiz bünyesinde iki yeni müdürlük kurduk. Bunlar; Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğüdür. Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü bünyesinde yeşil alanların korunup arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütülürken, çevre temizliği alanında da önemli çalışmalar yürütülüyor. Yeni kurulan Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde Akıllı Kent Otomasyon Sistemi projesini hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla dijital ortamda kent arşivi oluşturulmaktadır. Bu sayede belediyemizin hizmetleri çok daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülecektir. Belediyecilik alanındaki eğitim seminerlerini de son derece önemsiyoruz. Bu seminere belediyemizdeki çalışma arkadaşlarımız da katıldılar," dedi.

Eğitim seminerine ev sahipliği yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. "Öncelikle Çorlumuza hoş geldiniz diyorum. Çorlu"da 3"üncü dönem belediye başkanlığı yapıyorum. 1989?1999 yılları arasında 10 yıl süreyle belediye başkanlığı yaptım. 10 yıl ara verdikten sonra yeniden seçildim. Halkımızın bizleri yeniden seçmesi, bir hoş sadâ bıraktığımızın bir göstergesidir. Çorlu"yu önemli sorunlarla birlikte devraldık. Bilindiği üzere Çorlu, Trakya"da en büyük kent olma özelliğine sahip. Resmi olarak 202 bin olarak gözükse de bizim hesaplarımıza göre 250 binlik bir nüfusa sahip. Ve halen Türkiye"nin çeşitli illerinden göç alıyor. Çorlu"da aklınıza gelebilecek her yerden insana rastlayabilirsiniz. Dolayısıyla halkımızın da çok büyük beklentileri var. Bu süreçte mutlaka birilerinin ayağına basarsınız. Önemli olan halkın çıkarlarını kişilerin çıkarların üstünde tutmaktadır. Birlikte yönetme felsefemiz doğrultusunda halkın istek ve ihtiyaçlarını belirledik. Örneğin halkımızın en büyük şikâyeti toplu ulaşım konusundaydı. Biz de toplu ulaşımı belediye bünyesinde yürütmeye karar verdik. Haziran sonu veya Temmuz başında yeni alacağımız otobüsler halka hizmet vermeye başlayacak. Halkımızdan da bu konuda büyük destek aldık. Çorlu"yu ilgilendiren her konuda aynı yaklaşım içerisindeyiz. Çalışmalarımızda karşılaştığımız en büyük sıkıntılardan biri de bürokratik engeller. Yasama organları tarafından bu konuyla ilgili düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Tabii her şeyden önce Belediyelerle ilgili kanun ve mevzuatları da iyi bilip uygulamak gerekiyor. Bu tür eğitim seminerleri bu anlamda son derece önemli," diye konuştu.

Daha sonra Mahalli İdareler Genel Müdürü Mehmet Dönmez, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç"a yazdığı kitapları takdim etti. Eğitim semineri, Belediyeler Kanunu ve İlgili Mevzuatlar konulu sunum ile devam etti.