info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da İki Yılda 35 Eski Bina Yıkıldı

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar ortadan kaldırılıyor. İki yıllık sürede 35 metruk bina yıkıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar ortadan kaldırılıyor. İki yıllık sürede 35 metruk bina yıkıldı.

Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü inşaat kontrol ekipleri, şehir içinde görüntü kirliliğine neden olan, kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlı kullanılarak çevre halkını rahatsız eden yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaların yıkımını yapıyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yaptığı açıklamada, ''Kent estetiğini korumak adına gerekli önlemleri almış bulunuyoruz. Kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken, kullanılmaz haldeki terk edilmiş binaları da yıkıyoruz. İki yıla yakın bir süre içerisinde 35 adet metruk binayı yıkarak, bulundukları alanları temizledik.'' dedi.

Yıkım çalışmalarını yerinde takip eden İnşaat Teknisyeni İbrahim Özçelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Metruk binalarda yıkım çalışmaları yapılmadan önce pek çok bürokratik işlem uygulandığını belirten Özçelik, ''Şehrimizde vatandaşlarımız ve muhtarlarımızın da yardımı ile mahallelerinde bulunan metruk haldeki yapılar tespit edilerek mal sahipleri araştırılıyor. Genel olarak bu tür binaların sahiplerine ulaşamıyoruz. Mal sahiplerinin gerekli güvenlik önlemlerini almaları için yazılı süre veriyor ve yazılan evrakın bir nüshasını binanın uygun yerine asıyoruz. Diğer bir nüshasını da bilgilendirmek amacıyla ilgili mahalle muhtarına teslim ediyoruz. Verilen sürenin sonunda mal sahiplerince herhangi bir güvenlik tedbiri alınmamış ise mahalle sakinleri ve emniyet ile ortak hareket ederek, son bir durum değerlendirmesi yaparak binayı yıkım programımıza alıyoruz. Belediyemizin ilgili birimleri ile irtibat kurarak iş makinesi talebinde bulunuyor ve iş makinelerini temin ettiğimiz günlerde yıkım programımız dâhilindeki metruk yapıları yıkıyoruz.'' açıklamasını yaptı.