info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi Kimsesizlerin Kimsesi

Çorlu Belediyesi nin sosyal belediyecilik projelerinden biri olan Aşevi, her gün yaklaşık 500 vatandaşa hizmet veriyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında faaliyete geçen Aşevi, dar gelirli, yardıma muhtaç, hasta, yatalak ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlara her gün sıcak yemek götürüyor. Aşevi'nde görevli uzman personel tarafından, gıda mühendisi gözetiminde, steril bir ortamda, her türlü hijyen unsurları gözetilerek pişirilen yemeklerden numuneler alınıp sıcaklık ölçümü yapıldıktan sonra sefer taslarına doldurularak servis aracına yükleniyor. Daha sonra dağıtımda görevli personel tarafından Çorlu'nun çeşitli mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülerek teslim ediliyor. Her serviste dolu sefer tasları bırakılırken, bir önceki serviste bırakılan boş sefer tasları toplanarak bulaşıkhaneye götürülüyor.
 
 
İhtiyaç sahibi aileler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan bu hizmetin kapsamı, önümüzdeki süreçte Çorlu Belediyesi'nin imkânlarının elverdiği ölçüde daha da genişletilecek.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yardımlaşma ve dayanışma hem kültürümüzde, hem de dinimizde önemli bir yere sahiptir. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımızdan hareketle Aşevi'ni Çorlu'muza kazandırdık. Burada pişen yemekler, yardın edilen vatandaşları teşhir edilmeden, geleneklerimizde de kabul gördüğü gibi bir elin verdiğini öbür elin görmeyeceği şekilde, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürüp teslim ediliyor. Pek çok hayırsever vatandaşımız Aşevi'ne bağış yaparak hizmetlerimize katkıda bulunuyor. Önümüzdeki aylarda daha fazla aile ve vatandaşımıza hizmet vermeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızda bize en büyük desteği veren halkımıza teşekkür ederiz," dedi.