info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi Çanakkale Gezileri Başladı

Tekirdağ’a bağlı Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale gezileri başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’ye geziler düzenleyen Çorlu Belediyesi, geleneği bu sene de bozmadı. Geziler kapsamında ilk otobüs sabahın erken saatlerinde hareket ederken ilk kafileyi Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı uğurladı. 
 
Rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezi programında Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57 Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı'nın gezildiği kaydedilirken, gezinin Çanakkale Savaşı’nda en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı Hakimtepe’de sona erdiği belirtildi. 
 
Geziye katılan kafileyi uğurlayan Başkan Baysan yaptığı açıklamada, "Her yıl kültür gezileri kapsamında düzenlediğimiz Çanakkale seferlerinin ilki başlıyor. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladık ve şehitlerimizi andık. Çorlulu hemşehrilerimizi Çanakkale’ye göndererek, onları tarihle buluşturmayı bir görev olarak kabul ettik. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da Çanakkale’yi ziyaret ettikten sonra bu zaferin önemini daha iyi kavrayacak ve şehitlerimizi şükran ve minnetle yad edeceklerdir. Kültür gezilerimiz önümüzdeki aylarda Edirne, Ankara, Konya, Bursa, Nevşehir Hacıbektaş ve Afyon Kocatepe seferleriyle devam edecek" dedi.