info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çocuklar Karagöz Ve Hacivat la Eğlendiler

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Belediye Başkanlığınca Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen Karagöz-Hacivat oyunları çocukları eğlendirdi.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Belediye Başkanlığınca Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen Karagöz-Hacivat oyunları çocukları eğlendirdi. 
Belediye hizmet binası bahçesinde kurulan sahnede oynanan Karagöz - Hacivat oyunlarının çocuklar tarafından çok beğenildiğini belirten Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, Ramazan ayı doya doya yaşandığını belirterek;” Belediyemiz tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlediğimiz kültürel programlarımız devam ediyor. Edirne’ye düzenlediğimiz gezilerle vatandaşlarımız tarihi mekanları gezerek camilerde ibadetlerini yapıyorlar. Çocuklarımız içinde Belediyemiz bahçesinde çocuklara yönelik Karagöz Hacivat etkinliğimize çocuklarımız kadar büyüklerimiz de yoğun ilgi gösterdi. Halk edebiyatımızın en güzel örneklerini oluşturan Karagöz ve Hacivat oyunu ile orta oyunu gösteriyle Ramazan ayında çocuklarımızın geleneksel halk oyununu yakından izleme şansına sahip oldular” dedi.
İki gün süren Hacivat-Karagöz gölge oyununu, Kültür Bakanlığı Karagöz sanatçısı Mehmet Melih Salcan ile Bursa Devlet Konservatuarı tiyatro bölümü oyuncusu Mustafa Salih Salcan’ın sundular.