info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Tekirdağ’da 90. Yıl Kutlaması Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 90. yıl dönümü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir dizi etkinlik ile kutlandı. Kutlama töreni, CHP Çorlu ilçe örgütü lokali önünden Çorlu Atatürk meydanındaki Atatürk yürüyüş ile başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 90. yıl dönümü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir dizi etkinlik ile kutlandı. Kutlama töreni, CHP Çorlu ilçe örgütü lokali önünden Çorlu Atatürk meydanındaki Atatürk yürüyüş ile başladı. 
Çelenk töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden töreneCHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, CHP Çorlu ilçe Başkanı Adnan Kum ve yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve başkan yardımcıları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkan Aday adayı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Meclis üyeleri, CHP Çorlu Gençlik ve Kadın kolları, Çorlu belediye başkanlığına aday adayı Ayhan Civan, Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam önemini belirten konuşmayı CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum yaptı.
Kum yaptığı konuşmada; "CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır. 1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür" dedi.
Kum; "1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir. Bu kapsamda parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına dönük değişimleri gerçekleştirme ve temel hak ve özgürlükleri geliştirme mücadelesi vermiştir. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları olarak ortaya çıkan göç, kentleşme, sanayileşme gibi dinamikler çerçevesinde toplumsal sınıfların olgunlaşmasıyla birlikte CHP sola açılarak kendisini siyaset yelpazesinde “ortanın solu”nda konumlandırmıştır. 1970’li yıllarda ideolojisini “demokratik sol” kavramıyla tanımlayan CHP, önerdiği sosyal reformlarla “düzen değişikliği”ni hedeflemiştir. Bu süreçte CHP, “devlet partisinden” “halkın partisine”, düzen partisinden” “değişimin partisine” dönüşmüştür" diye konuştu.