info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’e Onkoloji ve Kardiyoloji Şart

Çerkezköy son 10 yılda sağlık alanında gerek özel sektör, gerekse kamu olanakları ile iyi bir noktaya doğru ilerlerken, ilçemizde Onkoloji ve Kardiyoloji Servislerinin olmaması kanser ve kalp damar hastalarının tanı ve tedavilerinde büyük sıkıntı oluşturuyor.

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ile birlikte bölgenin nüfusu 250 binlere dayanırken, bölgemizde gerek kanser, gerekse kalp ve damar hastalıkları ile ilgili tam teşekküllü servislerin gerek kamu hastanelerinde, gerekse özel sektör hastanelerinde olmaması vatandaşı çaresiz bırakıyor.
 
BÜYÜK BİR KÜLFET OLUYOR
 
Kendileri veya yakınları kanser, kalp damar hastası olan vatandaşlar tedavi ve tetkik için soluğu İstanbul veya Edirne’de alırken, ulaşım giderleri, konaklama giderleri vs.’ler üst üste eklenince bu tür hastalar ve yakınları için de ekonomik olarak da sıkıntı yaratıyor.
 
BAKANLIK’TAN İZİN İSTENDİ
 
Bölgemizdeki özel hastaneler Sağlık Bakanlığı’nın bu bölümler için Sağlık Bakanlığı’nın kadro vermemesinden şikayetçi olurken, bir özel hastane yetkilisi “Maalesef bu tür hastalara şuan itibari ile bölgede hizmet verecek, tedavi edecek hastane bulunmuyor. Dolayısı ile bu hastalar tedavileri için İstanbul, Edirne gibi yerlere gitmek zorunda kalıyor. Eğer Sağlık Bakanlığı izin verirse, bu iki bölümü de açmayı planlıyoruz. Kadro için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
 
İZİN VERİLİRSE AÇARIZ
 
Sağlık Bakanlığı’nın kadro izni vermesi durumunda yapacakları yatırımlar ile Onkoloji ve Kardiyoloji Servislerinin tam teşekküllü açılabileceğini kaydeden özel hastane yetkilileri, “Bu servisler Çerkezköy’de gerçekten acil ihtiyaç. Temennimiz biran önce izinler verilir ve bu servisleri bölge halkının hizmetine sunarız. Bu konuda kamuoyunun desteğini arkamızda görmek istiyoruz” açıklamasında bulundular.