info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2820
Dolar Satış
:
34.3438
Euro Alış
:
37.3363
Euro Satış
:
37.4035
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Çevre Eğitimi

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Çevre Mevzuatı’ eğitiminde Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından katılımcılara, Çevre Kanunu ve Saha Uygulamaları, Çevre İzinleri ve Uygulamaları ve Atık Yönetimi ve Bildirimler konularında bilgilendirmede bulunuldu.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, çevre mühendisleri ile çok sayıda davetli Çevre Mevzuatı eğitiminde hazır bulundu. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Herkesin sağlıklı ve dengeli bir yaşam hakkına sahip olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay, "Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemek devletin ve vatandaşların en önemli görevlerindendir" dedi. Çerkezköy’ün önemli bir sanayi bölgesi olduğunun altını çizen Kaymakam Kubilay, "En hızlı kentleşmenin yaşandığı ilçelerin başında geliyoruz. Kentleşme ve çevre sorunları ile beraber takip edilmesi gereken mevzular ve konular da bizlerin karşısına çıkıyor. Böylesine önemli bir çalışmayı bizlere sunan ve organizasyonu bize sunan Çevre ve Şehircilik İl müdürümüz ve personeline Çerkezköy Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
"ORTAK HAREKET EDİLMELİ" 
Sanayicilerin çevre konusunda büyük mesafeler kat ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, çevresel sorunların aşılmasının ancak ortak hareket ile başarılabileceğine dikkat çekti. Başkan Albayrak, "Bizlere düşen görev ise kamu ve özel sektör iş birliği ile bir adım daha atarak mevcut durumumuzu bir adım öteye taşımaktır. Uzun yıllardır bölgede plansız bir şekilde konuşlanan sanayinin yaratmış olduğu çevre koşullarını ortadan kaldırabilmek için çok kapsamlı projeler başlatıldı. Merkezi hükümet, bakanlıklar, sanayicimiz ile birlikte harekete edilerek havzamızın temizlenmesi ve eski günlerine kavuşturacak olan beş adet ortak atık su artıma tesisi ve devamında Derin Deşarj projesinin yapımına başlanıldı" ifadelerini kullandı. 
 
"PROJE BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ" 
Ergene kirliliğinin önlenmesi için yapılan çevresel yatırımlara belediye başkanlıklarının da aynı hassasiyetle yaklaşması gerektiğini kaydeden Albayrak, "Bölgenin çevresel sorunlarının giderilmesi için büyük önem arz ediyor. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsü kazanan Tekirdağ’ın bu zamana kadar ötelenen ve bu nedenle çevresel kirlilik oluşturan Katı Atık Depolama Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Depolama alanlarının rehabilite edilmesi, atık su arıtma tesislerinin devreye alınması, hafriyat döküm sahalarının oluşturulması önümüzde bekleyen ve çevredeki belediye başkanlarının çözmesi gereken ön önemli sorunlardır" dedi. 
Konuşmaların ardından Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ‘Çevreci Gözüyle Tekirdağ’ fotoğraf sunumu yapıldı. Programın devamında ise Çevre Mühendisi Güllü Serbest ‘Çevre Kanunu ve Saha Uygulamaları’; Çevre Mühendisi Enes Akdemir ‘Çevre İzinleri ve Uygulamaları’ ve Çevre Mühendisi Sevdinç Terzi de ‘Atık Yönetimi ve Bildirimler’ konularında eğitim verdi.