info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Otogarı 15 Ocak’ta Açılıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından 2013 yılında yaptırılan Çerkezköy Belediyesi Şehirlerarası Otogarı 15 Ocak’ta hizmete giriyor.

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Çerkezköy Belediyesi Şehirlerarası Otogarı 15 Ocak’tan itibaren yeni yerinde hizmet verecek. Şuanda faaliyet gösteren Otogar’da bulunan otobüs firmalarına yazı yazan Çerkezköy Belediyesi, yeni Otogar’ın 15 Ocak’ta hizmete açılacağını belirterek, firmalardan bu tarihe kadar yeni Otogar’da hizmet vermeye hazır duruma gelmelerini istedi.
 
GÜZERGAH TESPİTİ YAPILDI
 
Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan yeni Otogar Binası’nın çevre düzenlemesi, aydınlatması, kavşak düzenlemesinin yapıldığını belirten Belediye yetkilileri, ayrıca yeni Otogarı kullanacak olan otobüsler için de güzergah tespitinin yapıldığını belirterek, şunları söylediler:
 
İŞTE GÜZERGAH
 
“İstanbul istikametinden gelen araçlar Çerkezköy’e Su Terfi Merkezi’nin önünden girerek, İstasyon Caddesi istikametine devam edecekler ve Atatürk Viyadüğü’nün altından Otogar Binası’na ulaşacaklar. Buradan Çorlu istikametine devam edecekler Otogar’dan çıkarak Çorlu Yolu’na, Kapaklı ve Saray istikametine devam edenler ise Çorlu Yolu’ndan Mezbahane Kavşağı’na dönecekler ve oradan Namık Kemal Bulvarı üzerinden Narin Kavşağı’na ve oradan da Çerkezköy-Saray Yolu’na gidecekler.
 
Saray istikametinden gelen araçlar ise Narin Kavşağı’ndan Namık Kemal Bulvarı’na, oradan Kumlu Geçit üzerinden Mezbahane Kavşağı’na devam ederek, Çorlu Yolu’na ve ardından Otogar Binası’na ulaşacaklar. Otogar’dan yolcusunu indirip, bindiren araçlar ise Atatürk Viyadüğü altından İstasyon Caddesi’ni takip ederek, Su Terfi Merkezi önünden İstanbul Yolu’na çıkacaklar.”
 
İHALELER YAPILDI
 
Yeni Otogar Binası’nda bulunan yazıhaneler ile dükkan, lokanta vs’nin ihalesinin Kasım ayı içerisinde yapıldığını ve ihaleyi alan firmalara yer teslimlerinin yapıldığını belirten Belediye yetkilileri, “İhaleye giren ve kazanan firmalar ile şahıslara 15 Ocak tarihine kadar hazırlıklarını tamamlamalarını ve faaliyete geçmelerini yazı ile tebliğ ettik. İnşallah 15 Ocak’tan itibaren Otogarımız yeni yerinde faaliyete geçecek” dediler.
 
ESKİ OTOGAR BİNASI YIKILACAK
 
Yeni Otogar’ın hizmete açılması ile birlikte  şuanda kullanılan Otogar Binası’nın yıkılacağını ve enkazının kaldırılacağını belirten Belediye yetkilileri, yaz ayları ile birlikte söz konusu bölgede reakrasyon çalışmalarına start verileceğini ifade ettiler.
 
İÇERİSİNDE NELER VAR?
 
Çerkezköy Şehirlerarası Otogarı'nda toplam 10 adet yazıhanenin yanı sıra 5 adet dükkan, cafe, mescit, abdesthane, berber, terzi, sağlık birimi, çocuk bakım odası gibi birimler yer alıyor. Çerkezköy Şehirlerarası Otogarı'nda 10 otobüsün aynı anda peronlara yanaşarak, yolcu indirip-bindireceğini ifade edilirken, Köy Minibüslerinin de yeni Otogarı kullanacağını belirtildi.