info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Candan Yüceer, Tekirdağ Günlerinde

Bu sene ilk kez düzenlenen Tekirdağ Tanıtım Günleri, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Etkinliğin açılış törenine katılan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ilçelerin ve beldelerin stantlarını gezdi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Yüceer,   kültürel zenginliklerin tanıtıldıkça ve diğer kültürlerle kaynaştıkça daha da geliştiğini, daha da değerlendiğini söyledi.
 
ANKARA
 
Tekirdağ Tanıtım Günler Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Bu yıl birincisi düzenlenen etkinliğin açılışına CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de katıldı. 
 
KÜLTÜRLER KAYNAŞTIKÇA DEĞERLENİR
 
Trakya’ya özgü halk oyunları ile startı verilen etkinliğin açılışında konuşan Yüceer, “Kültürel zenginlikler tanıtıldıkça ve diğer kültürlerle kaynaştıkça gelişir, daha da değerlenir. Bu kültürel kaynaşmanın en önemli araçlarından biri de bu tür organizasyonlardır. Tekirdağ Tanıtım Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
ORTAK PAYDA TEKİRDAĞ
 
Bu sene etkinliğin ilk olması sebebiyle heyecanlı olduklarını dile getiren Yüceer, amaçlarının farklı kokusu, farklı dokusu, hoşgörüsüyle, sımsıcak insanlarıyla, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile herkesin ortak paydası olan Tekirdağ’ın daha çok kalkınması ve gelişmesi için hizmet olduğunun altını çizdi. 
 
MAVİ GÖZLÜ KENT
 
CHP’li Yüceer, “Geçmişten bugüne pek çok kültüre ev sahipliği yapan Marmara’nın kıyısındaki 6000 yıllık medeniyetler mozaiği şehrimizi anlatmaya kelimeler yetmez.  Tekirdağ için burada ne söylesek, diğer yönü eksik kalacaktır! Yaklaşık 850 bin nüfusa sahip Tekirdağ; verimli toprakları ile bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısı,  ulaşım ve kaliteli işgücü imkanları, hızla gelişen sınaî yatırımlarıyla bütün sektörlerde ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.  Mavi Gözlü Şehir Tekirdağımız, sahip olduğu yer altı ve yer üstü, tarihi ve doğal zenginlikleri ile güzel Trakyamızın en güzel kentlerinden biri” dedi. 
 
TEKİRDAĞ BAŞKENT’TE
 
Etkinlikte, Tekirdağ’ın yöresel lezzetlerini, turizm ve kültürel değerlerini gerek Başkent’te yaşayan Tekirdağlılar’a, gerekse Başkentliler’e ve diğer illere tanıtacaklarını kaydeden Yüceer, konuşmasının ardından protokolle birlikte tek tek bütün stantları gezdi. 
 
EL EMEĞİ, GÖZ NURU
 
Stantlardaki yurttaşlarla sohbet eden Yüceer, Saraylı kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlere hayran kaldı. Velimeşe bozasının da tadına bakan Yüceer, Karacakılavuzlu kadınların yaptığı ev yapımı tarhanadan almadan da geçmedi.  Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Yüceer, Tek Rumeli TV’nin de konuğu oldu. 
 
3-6 EKİM
 
Tekirdağ tanıtım günleri 3-6 Ekim tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecek.