info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cam Kumbaralar Hizmete Başladı

Malkara Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki belli noktalara yeni cam kumbaralar yerleştirdi.

Cam atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla diğer atıklardan ayrı toplanması için başlatılan “Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi” kapsamında Cam Kırığı Hurda Nakliyat İnşaat Gıda Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından hibe edilen 14 adet cam kumbarası ilçenin belirli noktalarında hizmet vermeye başladı. Diğer atıklarla birlikte toplandığında camın kırılması, kirlenmesi, ekonomik değerinin düşmesi ve geri dönüştürme maliyetlerinin artması nedeniyle cam atıklar, evsel atıklardan ve diğer ambalaj atıklarından (metal, plastik, kağıt-karton ve kompozit) ayrı toplanmaktadır.
 
Malkara Belediyesi ile Cam Kırığı Hurda Nakliyat İnşaat Gıda Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri ilçenin çeşitli yerlerine; Yeşilim Bar yanına (at arabacılarının durak yeri) 1 adet, otogara 1 adet, Osmanlı Mutfağı önüne (Çarşı Şubesi) 1 adet, Osmanlı Mutfağı ile Çıraklık Eğitim Merkezi arasına 1 adet, Sümer Yapı Sitesi önüne 1 adet, Sanayi Sitesi girişine (büfe yanı) 1 adet, Öğretmenevi Çay Bahçesi önüne 1 adet, Malkara Devlet Hastanesi’nin bulunduğu yere 2 adet ve Kadriye-Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi önüne ise 5 adet cam kumbara yerleşTirildi.