info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çakma "Yatır"

İstanbul Kasımpaşa da bir ev Kemal Sunal filmlerini andıran kara mizah şaheseri bir olaya sahne oldu

Mesut Serteser banyodaki küvete sahte bir yatır yaptı. "Selah Baba Türbesi" adını verdiği çakma yatırı tescillemek için Anıtlar Kurulu'na bile başvurdu, ancak başvuru reddedildi Mesut Serteser adlı bir vatandaş, kiracı olarak oturduğu ve bir süredir kirasını ödemediği evin satışını engellemek için banyoda bulunan küvetin üzerine çakma bir yatır yaptı, yatırın adını da "Selah Baba Türbesi" koydu. Üstelik önden yüksek giriş olan evde yatırın konulduğu banyo yerle hemzemin değildi, altta bir bodrum katı vardı. Yani sahte mezarın toprakla bile teması yoktu!..
 
TESCİLLEMEK İÇİN BELEDİYEYE BAŞVURDU

Kiracı Mesut Serteser evine çakma yatır yapmakla yetinmedi sahte olduğunu bile bile yatırın tescillenmesi için Beyoğlu Belediyesi'ne başvurdu. Belediyenin dosyayı gönderdiği İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da evin banyosunda arkeologlara yaptırdığı inceleme sonrasında orada yatır olmadığına karar verdi ve tescil talebini doğal olarak reddetti. Zaten sahte türbeye ilişkin ne Türbeler Müdürlüğü'nde, ne Beyoğlu Belediyesi'nde, ne de Beyoğlu Müftülüğü'nde hiçbir kayıt yoktu.
 
SEFER BABA'NIN HİZMETKARI
Suçlamaların odağındaki Mesut Serteser evde yatır olduğundan emin. Sabah'tan Nazif Karaman'a konuşan Mesut Serteser evde Pir Hüsamettin Uşaki Hazretleri'nin at arabacısı Sefer Baba'nın hizmetkârı "Selah Baba"nın yattığını ileri sürüyor. Banyodaki yatırın hiçbir resmi kurumda kaydının olmadığını kabul eden ve bu durumu, evin sahiplerinin yıllardır süregelen ihmaline bağlayan Mesut Serteser, mahallede bulunan yaşlı insanların bu yatırdan haberdar olduğunu, hatta "Selah Baba"nın sokakta birçok kişiye göründüğünü iddia ediyor. "Selah Baba"yı görenlerden birinin de kendisi olduğunu öne süren Mesut Serteser, "Esmer, uzun boylu ve siyah sakallıydı" diyor. Mesut Serteser, evi görmeye gelen birçok kişinin yatırı görünce çekinerek evi almaktan vazgeçtiğini doğruluyor.