info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Okulda Neler Oluyor?

Ergene İlçesi’nde bulunan Ortaokulda okulun pis olması nedeniyle veliler duruma tepki gösterdi.

Bazı öğrenciler ise idarecilerin pis olan okulu kendilerine temizlettiklerini iddia ettiler. Okul yönetimi ise okulu görüntü alan basın mensuplarını görünce demir kapıyı kapattılar.
 
EĞİTİM YILI ÖNCESİ TEMİZLİK YAPILMADI MI?
 
2013- 2014 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Sağlık Mahalsinde bulunan 4 katlı Başöğretmen Ortaokulundaki sınıfların kirli olmasından dolayı öğrenciler durumu velilerine anlattı. Ancak sınıfların kirli olduğunu öğrenen veliler okula gelerek durumu müdür ilettiler. Ancak okul idaresi böyle bir şeyin olmadığını belirtti. 
 
ÖĞRENCİLERE TEMİZLETTİLER İDDİASI VAR 
 
Okul idaresi ödenek olmadığı için okulda ücretli hizmetli çalıştıramadığından dolayı okulun tüm temizliğini öğrencilere yaptırdı. Yaşanan olayı öğrenciler doğrular iken, “ Okulda hizmetli olmadığı için müdür bize temizliği yaptırdı. Neren biz yapıyoruz diye sorduğumuzda ise okulun parasının olmadığını ve bizim yapmamız gerektiğini söyledi. Biz ders yerine temizlik yapıyoruz. Ailelerimizde bize kızıyor” dediler. 
 
Okul velisi Ali A, yaşanan olaydan dolayı okula gittiğinde kendisinin içine alınmadığını ve müdürün temizlik olayında parasızlıktan dolayı hizmetli alınamadığını söylediğini belirtti. Aydoğdu, “ Benim oğlum 5. sınıfta okuyor. Okula ilk gün geldiğimizde her taraf çok pisti. Öğrencileri derse aldıklarında ben bunları görmemle birlikte hemen müdüre giderek durumu anlattım. Müdür ise bana bize Milli Eğitim müdürü ödenek vermiyor. Bizde buraya hizmetli alamıyoruz diye söyledi.” 
 
BİNA SAĞLAM DEĞİL İDDİASI 
 
Bazı veliler ise okul idarecilerinin kendilerine binanın bile depreme dayanıklı olmadığını söylediklerini iddia ederek, “ Biz okulun kirli ve pis olduğundan şikayetçi iken bir de okul müdürünün bize okul zaten depreme dayanıklı değil diye söylemesi korku yarattı.” 
 
YETKİLİLERDEN CEVAP BEKLİYORUZ 
 
“ Bu konuyla ilgili olarak biz yapılacak olan bir açıklamaya razıyız. Ancak okulu pislik içinde, binanın çürük olduğu söyleniyor. Biz şimdi ne yapacağız bunu da bilmiyoruz. Kaymakam. Vali, Milli Eğitim Müdürü yetkililer çıkıp bir açıklama yapmasını istiyoruz. Bu okulda bizlerin geleceği var. Çocuklarımız var”diye konuştular.