info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bronkoskopi Ünitesi Hizmete Girdi

Özel Optimed Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümünde Bronkoskopi Ünitesi hizmete girdi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde hizmet veren Özel Optimed Hastanesi hastalarına Uzm. Dr. Hüseyin Çebi yönetiminde Bronkoskopi Ünitesi ile de hizmete devam edecek.
 
Bronkoskopi ‘nin Trakeobronşiyal lümenin yani soluk borusu ve bronşların doğrudan görsel olarak değerlendirilmesi yanında tanı ve tedavi amaçlı işlemler için kullanılan endoskopi sistemi olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Çebi, “Bronkoskopi ile trakeobronşiyal ağaç gözlenebilir solunum yollarına ait sekresyonlar toplanabilir, alt solunum yolları mukozası, akciğer parankimi, komşu lenf nodlarından ve trakeobronşiyal lümene komşu kitlelerden biopsi alınabilir” dedi.
 
Bronkoskopi’nin ayrıca hava yolu lümenindeki obstrüksiyonun ortadan kaldırılması ve kanama kontrolünde terapötik amaçla da kullanılabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Çebi , “Günümüzde pulmoner sistem hastalıklarının tanı ve tedavisinde bronkoskopi yaygın olarak kullanılmakta olup, bu işlemin kullanım endikasyonları her geçen gün artmaktadır. Bu artışa paralel olarak bronkoskopi ve yardımcı cihazları, bronkoskopinin tanısal ve tedavi amaçlı verimliliğini artırmaya yönelik olarak devamlı gelişim göstermektedir” ifadelerini kaydetti.