info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Böylesi görülmedi

Tekirdağ ın Saray ilçesine bağlı Bahçeköy de selin yaraları sarılmaya çalışılırken, selin vurduğu köyde yaşayan vatandaşlar, afete tanık olan çocuklarının psikolojik destek almasını isteyen ve sel afetinin izlerinin ancak devlet eliyle silinebileceğini belirtti.

Gece yarısı devam eden yağmurla birlikte 15 dakika içinde Bahçeköy ü sel bastığını ifade eden afetzede Hakan Özçiçek, iki katlı evinin alt katında ikamet eden felçli babasını, sel sularından son anda kurtardıklarını anlattı.
Saat 23.30 sularında evinden çıkarak, köyün karşı yakasındaki kahvehanenin önüne aracını park ettiğini, eve döndükten kısa bir süre sonra uğultuyla birlikte sel sularının eve dolmaya başladığını anlatan Özçiçek, şöyle konuştu; ?Ne olduğunu anlayamadık. Camdan baktım iki katlı evimizin ilk katı neredeyse su dolmuş. Alt kata indim, felçli ve yatalak babamı suya gömülmek üzere buldum. Hemen evin ikinci katına taşıdım. Kısa süre içinde evin ikinci katı da suyla dolmaya başladı. Babamı ayakta tutmaya çalıştık. Sulara gömülmüştük. Sadece omuzlarımızdan yukarısı açıkta kaldı. Yardım için seslendik ama böyle bir afette, kimsenin kimseye faydası olamazdı. 4,5 saat süreyle yardım bekledik. Sabaha karşı sular biraz çekildi. Sonra Köy Hizmetlerine ait ekipleri geldi, bizi dışarı çıkardı."

Köyde, peynircilik yapan Özçiçek, Aracının sel sele kapılarak sürüklendiğini ve kullanılamayacak duruma geldiğini belirterek, iş yerinin selde yerle bir olduğunu, makinelerinin da sel sularına kapıldığını kaydetti.
Özçiçek, sadece iş yerinde yaklaşık 100 bin TL hasar bulunduğunu ve selin ardından geriye köy meydanındaki ?iş yeri tabelasının? kaldığını anlatan Özçiçek, evini, yoğurthane ve mandırasını yeniden kurmak için yardım gerektiğini ifade etti. Köprünün de yıkılması nedeniyle karşı yakaya geçemediklerini ve eve gidemediklerini ifade eden Özçiçek, ailesinin ve felçli babasının yakın köydeki bir akrabalarının yanında kaldığını ve kendisinin gün boyu, kahvehanede oturarak, karşı yakadaki evini seyrettiğini, geceleri de kahvehanede yattığını kaydetti.
BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ
77 yaşındaki köy sakini İhsan Turhan ise köyün tarihinde bugüne dek böylesine büyük bir afet yaşanmadığını ve selin ardından köyün durumunu gördüğünde şok olduğunu söyledi.
İnsanların, gece meydana gelen afetin ardından sabah sokağa çıktıklarında büyük bir endişe ve üzüntüye kapıldıklarını anlatan Turhan, çocukların da bu manzaradan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Turhan, afete tanık olan aile ve çocukların psikolojik destek alması gerektiğini belirerek; ?Manzara feciydi. Böylesine bir afet yaşamadık. Ne yapacağımızı bilemedik." dedi.
Afetin ardından, Bir çok yardım derneği, sivil toplum örgütü ve devlet kurumları tarafından gıda ve giyim yardımı yapıldığını söyleyen Turhan, köyde ihtiyaçlarını giderecek su bulmakta büyük zorluk çektiklerini ve felaket yüzünden, evlerinde suların akmadığını, günlük rutin temizlik işlerinin yanı sıra banyo, çamaşır ve bulaşık ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını aktardı.
Turhan, bölgedeki afet yaralarının devlet eliyle bir an önce sarılmasını beklediklerini ve Bahçeköy ü Saray ilçesine bağlayan 10 kilometrelik yoldaki köprünün selde çökmesi yüzünden ilçeye ulaşmak için Vize üzerinden 70 kilometre yol katetmek zorunda kaldıklarını kaydetti.