info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Biri Şu Müdürü Uyarsın

Muratlı Namık Kemal Yüksek Okul Müdürüne resmi tören ve organizasyonlarda nasıl davranması gerektiğini söylenmeli.

BİRİ ŞU MÜDÜRÜ UYARSIN
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü değer verdiğim bir dostumdur.Yoğun bir tempoda çalıştığını ve üniversiteyi geliştirmek için çaba gösterdiğini yakından gözlemlemekteyim. Fakat bu çalışmalar esnasında,idaresindekileri eskisi gibi denetlemeye anlaşılan odur ki zaman bulamıyor.
   
Muratlı Namık Kemal Yüksek Okul Müdürü, geçen hafta makamına yakışmayacak bir pot kırdı. Makedonya’nın Kocacık kasabasından gelen misafirlerle Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nu ziyaret ettik. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle Muratlı vergi dairesinin önünde Cumhuriyet yürüyüşünün başlamasını beklerken, Namık Kemal Yüksek okul müdürü adeta idare amirlerini itercesine, Makedon misafirlerin yanına gelip ingilizce konuşmaya başladı. Kendisine izah etmeye çalışmalarına rağmen, kendini kaptırmıştı. Makedon Jupa belediye başkanı Türkçe konuşmaya başlayınca, müdürün yüzü görülmeye değerdi. Sayın müdür Makedon misafirlerin olduğunu bilmesine rağmen, nerede yaşar, hangi dili konuşur, öğrenmemiş. Neticesinde herkes kendisine güldü.
 
Sayın Osman Şimşek, sizi daha önce uyarmıştım, yine uyarıyorum; bu müdire hanım, gaziler gününde gazileri adeta iterek ön saflardaki protokolde yer aldı. Bütün gaziler ve halk, bu durumu yadırgadı. Üstelik tüm protokollere üniversite cüppesiyle gidip komik duruma düşüyor. Muratlı’nın idari amir sıfatındaki kişi ilçe milli eğitim müdürü Sayın Ahmet Topçu iken, hep onun önüne geçme çabasında bulunuyor. Milli eğitim müdürü yanındayken, tüm sorulara o cevap verip öne geçme çabasında.
 
Kaymakamlığın Cumhuriyet balosunda fotoğrafını çekmedim diye, belediye başkanının eşine, “o benimle konuşmuyor, küsüz, bu yüzden fotoğrafımı çekmez” diye bağıra bağıra şikayetle serzenişte bulunuyor. Artık birileri bu müdire hanıma resmi tören ve organizasyonlarda nasıl davranması gerektiğini söylemeli.
 
Bir diğer husus da, Burcu Kılıç isimli Muratlı Namık Kemal yüksek okulunda sözleşmeli antrenörken, Namık Kemal araştırma hastanesinde yaşadığı bir sıkıntı için kendisi ulusal basın gazetelerinden ikisinin bölge dağıtım sorumlusu bir meslektaşım olarak bana bir yazı göndermiş, ben de sizi arayıp durumu aktarmıştım. Bu konuşmadan sonra, Muratlı’daki yüksek okul ile ilişiği kesilmiş. Acaba bu sizin kararınız mı, yoksa Muratlı müdiresinin kararı mı?
 
HASTA BİR EĞİTİMCİYİ İŞTEN KOVMAK KİMİN KARARIDIR.
 
Ayrıca sağlam bir kaynaktan edindiğime göre, Üniversitenizdeki öğretim üyeleri bile  araştırma hastanelerinizdeki sıkıntılar nedeniyle devlet hastanelerini tercih ediyorlarmış. Biliyorum, yoğun bir dönemdesiniz. Ama yönetim kadrolarınızda yeterli denetimi yapmazsanız, daha büyük sorunlar yaşayacağınız aşikardır. Ben de dahil, bütün Muratlı Sayın Okan Gaytancıoğlu’nu özlüyoruz. Üniversiteleri yücelten o bölgenin halkıdır. Eğer halka sırtınızı çevirirseniz halk da sizi gözden çıkarır. Takdir sizindir sayın rektörüm.
Kaynak : Murat Ürtekin