info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beyaz Bayrak Dönemi

İşletmelerde Beyaz Bayrak

Belediyemiz, ilçede bulunan lokanta, kafeterya, kasap, şarküteri, yufka salonu, pastane ve yemek üretim tesislerine yönelik ‘Beyaz Bayrak’ uygulaması başlatıyor. Belediye Başkanı Ertem, ilçe sınırları içerisinde ‘Beyaz Bayrak’ başvurusu yapabilecek toplam 173 müessesenin bulunduğunu vurgulayarak, uygulama ile insan sağlığı ve tüketici haklarına saygı gösteren iş yerlerinin ön plana çıkacağını dile getirdi.

Uygulama hakkında bilgi veren Belediye Başkanımız Ali Ertem, Beyaz Bayrak uygulaması Çerkezköy ilçe belediye sınırlarımız içerisinde insan sağlığına, tüketici haklarına saygı gösteren nitelikli ve temiz işyerlerine vereceğimiz belgedir.

Yaptığımız tespitlere göre, ilçemizde 4 tane döner salonu, 25 tane ekmek  fırını, 7 tane şarküteri, 11’i içkili olmak üzere toplam 55 tane lokanta, 41 tane kafeterya, 27 tane pastane, 5 tane kasap, 9 tane yemek üretimi  tesisi ve 3 tane de yufkacı var. Bu saldığım kategoride hizmet veren  işletmeler Beyaz Bayrak uygulamasına tabi olacaklar. Bu işletme sahiplerinin bize müracaatları halinde, biz de denetimlere başlayacağız. Denetimlerde arzu edilen standardı yakalayan işletmelere ‘Beyaz Bayrak’ asacağız.” dedi.

Denetleme ekibinin bir veteriner hekim, bir gıda mühendisi ve İlçe Tarım  Müdürlüğü’nde görevli bir  ziraat mühendisinden oluştuğunu söyleyen Başkanımız Ali Ertem, “Ekibimizle yapacağımız denetimler sonucunda işletmelerde aranan şartlar ve kanun yönetmeliklerinde belirlenmiş olan 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı gıda ve yem kanunu yönetmeliklerine uygunluk aranacak. Yine 25902 sayılı resmi gazetede yayınlanan 9207 sayılı iş yeri açma çalışma ruhsatına ilişkin yönetmeliğin 2. ve 4.maddesindeki sıhhi gayrisıhhi ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlandırmak ve denetlemek. 25874 sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 sayılı Belediye kanunun 15.maddesi belediyenin yetkileri ve imtiyazları bölümü L şıkkı gayrisıhhi müesseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini ruhsatlandırmak ve denetlemek yönetmeliği çerçevesinde denetlemelerimizi yapacağız. Beyaz Bayrak alan işletmeler, insanların güvenle gidip alışveriş yapacağı işletmeler sıfatı kazanacak. Denetimi başarıyla geçen işletmelere hem bayrak hem de sertifika vereceğiz” şeklinde konuştu.

Beyaz Bayrak uygulamasının Türkiye’de sadece birkaç yerde uygulandığını dile getiren Başkanımız Ali Ertem “Biz de başlatacağımız uygulama ile Türkiye’deki bu ilk 5 Belediye arasında yer alacağız. Tüm  işletmelerimizin bu uygulamayı duyması için gerekli ilan ve duyuruları yapacağız.” dedi.

Beyaz Bayrak alan işletmeleri tüm kamuoyuna duyuracaklarını söyleyen  Belediye Başkanımız Ali Ertem şunları söyledi; “Beyaz bayrak uygulamasını her yıl yapacağız. Beyaz Bayrak bir yıl için geçerli olacak. Beyas Bayrak alanlar, ikinci denetimden geçmezse, bir yıl sonra Bayrak kendisinden iade alınacak. Muhtemelen Yılbaşı’ndan sonra Beyaz Bayrak uygulamasına başlayacağız. Ümit ederim ki hepsi bize müracaat eder ve hepsine de beyaz bayrak vermek durumunda kalırız.” bilgisini verdi.