info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Belediyecilik Hizmetinde Teknoloji Atağı

Çorlu Belediyesi, e-Belediye İnternet Uygulaması nı kullanıma geçiriyor.

Vatandaşlara, birçok açıdan avantaj sağlayan ve yeni hayata geçirilen uygulamayı tanıtmak amacıyla basın mensupları ile biraraya gelen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya; "Çorlu Belediyesi olarak amacımız; katılımcı, paylaşan, denetleyen, uygar bir kent yaratmaktır" dedi.

Çorlu Belediye Meclis Salonu nda gerçekleştirilen toplantıda, e-belediye uygulamasını slayt gösterisi eşliğinde tanıtan Çatalkaya; "Yaşadığımız çağda kentleri yönetmek, onları önce tanımakla başlar. Bunun yolu da bilgiden geçmektedir. Bilgiye dayalı yönetim anlayışı ve katılımcı belediyeciliğin sağlanması en önemli hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmak için, görev aldığımız ilk günden bu yana çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Toplantıda, 29 Mart Yerel Seçimleri nden sonra göreve gelen ve geçen 9 aylık süre zarfında Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları da özetleyen Çatalkaya; "Teknolojiye ayak uydurmak, belirli yapılanmaları da beraberinde getiriyor. Bizler de e-belediye internet uygulamasını hayata geçirirken çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Öncelikle, işletim sistemimizi yeniledik ve yeni server yatırımı gerçekleştirdik. Belediyemiz için Yönetimi Bilgi Sistemi ni (MIS-Management Information System) kurduk. KPS olarak adlandırılan, Kimlik Paylaşım Sistemini hayata geçirdik. Bununla beraber, 8 Ocak Cuma günü tam kapasite ile faaliyete başlayacak olan Web sayfamızı güncelledik. e-Belediye Uygulaması (İnternet Belediyeciliği Uygulaması) hayata geçirilirken t-Belediye Uygulaması (Telefon Belediyeciliği Uygulaması) kuruldu. Yapılan bu çalışmalarımız sayesinde belediyemizin hizmetlerini internet ortamında sunabilmek adına önemli mesafeler kat ettik" dedi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalara, Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında ve daha ileri tarihlerde hayata geçirilmesi hedeflenen projelerini de anlatarak devam eden Çatalkaya; "Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın zamandan ve mekândan bağımsız olarak hizmet alabilmeleri amacıyla belli bir program dâhilinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikli olarak saha çalışmalarıyla kent envanterini çıkaracağız. Ortak veri tabanı kuracağız ve her vatandaşa tek sicil uygulamasına geçeceğiz. Belediyemiz bünyesinde bulunan araçlar için GPS Araç Takip Sistemi ni (Global Positioning System-Küresel Yer Belirleme Sistemi) kuracağız. Alt yapımızı tespit etmek amacıyla radar teknolojisinden yararlanarak, alt yapı haritalarını çıkaracağız. Vatandaşların belediyedeki işlemlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmesi için halk masası ve resepsiyon uygulamasına başlayacağız. Verilerin sistemli bir şekilde kayıt altında tutulabilmesi için dijital arşiv kuracağız. KİOSK (Dokunmatik Bilgilendirme Terminali) uygulamaları ile vatandaşın şehrin her yerinden belediyeye ulaşmasını sağlayacağız. e-nikah uygulaması sayesinde çiftler nikah günlerini web sayfamızı kullanarak alabilecekler" şeklinde konuştu.