info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Becerir: "Aile Hekiminizle Derhal Danışın"

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cengiz Becerir, Aile hekimliği hakkında bilgiler verdi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Cengiz Becerir, Aile hekimliği hakkında bilgiler verdi.

Becerir, 9 ağustos itibari ile Tekirdağ da aile hekimliğine geçildiğini, Tekirdağ genelinde 302 tane pratisyen hekimden 215 tanesinin bulundukları kurumlardan ayrılarak aile hekimliğine geçtiklerini söyledi. Aile hekimliğinin Avrupa da yıllardır uygulanan bir sistem olduğunu anlatan Becerir; Sistemin Türkiye de bir çok ilde uygulandığını, en son olarak Tekirdağ ın da aile hekimliği uygulaması kapsamındaki illerden biri olduğunu belirtti.

Aile hekimliği uygulaması ile birlikte bir çok doktorun aile hekimliğine geçmesi sebebiyle bu süreçte bir çok kadronun boş kaldığını anlatan Becerir, Tekirdağ devlet hastanesin de bulunan 24 pratisyen hekimden 20 tanesinin aile hekimliğine geçerek görevlerinden ayrıldıklarını Çerkezköy, Çorlu ve bir çok ilçenin de aynı durumda olduğunu anlattı.

Aile hekimliğine geçiş döneminde bu tür sıkıntıların yaşandığını dile getiren Op.Dr Cengiz Becerir; biz hastane olarak elimizden gelen önlemi aldık önlemler içinde Dahiliye nin ve anestezinin nöbet tutmaya başladığını ayrıca dahiliye nin gece 24:00 kadar poliklinik hizmeti verdiğini söyleyen Becerir, aile hekimliğinin güzel bir gelişme olduğunu vurguladı.

Vatandaşların aile hekimleri ile derhal tanışmaları gerektiğini onlarla konuşmaları gerektiğini ifade eden Op.Dr. Cengiz Becerir aile hekimliğinin saat 4 te 5 te biten bir hizmet olmadığını aile hekimliğinin 24 saat süren bir hizmet olduğunu, vatandaşların günün her saati aile hekimlerini arayarak gerekli sağlık hizmeti alabilmeleri gerektiğini anlattı.

Ayrıca evde yatan hastalara uygulanan bakım hizmetleri hakkında bilgiler veren Becerir Tekirdağ Devlet Hastanesinin vermiş olduğu evde bakım hizmetine devam edeceklerini, ancak bunun yanında bu hizmetin aile hekimliğinin de bir görevi olduğunu aile hekiminin hastasını evinde ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Becerir bu uygulama ile güzel bir sağlık hizmeti olacağına inandığını belirterek. Aile hekimlerinin hangi Doktor olduğunu bilmeyenlerin sağlık müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bölüme TC kimlik numaralarını yazarak aile hekimlerinin kim olduklarını öğrenebileceklerini kaydetti.