info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5994
Dolar Satış
:
35.6635
Euro Alış
:
37.3073
Euro Satış
:
37.3745
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Balo’nun İlk Konteynırı Tekirdağ Limanına Ulaştı

Anadolu sanayicisinin ürünlerini Avrupa’ya artık demiryoluyla ulaştıracak Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) projesi kapsamında Manisa’dan yola çıkan konteynırlar, Bandırma Limanı’ndan Ro-Ro gemisi ile Tekirdağ Limanı’na getirildi. Tekirdağ’da trenlere yüklenen konteynırlar, Almanya’ya doğru yola çıktı.

Anadolu sanayicisinin ürünlerini Avrupa’ya artık demiryoluyla ulaştıracak Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) projesi kapsamında Manisa’dan yola çıkan konteynırlar, Bandırma Limanı’ndan Ro-Ro gemisi ile Tekirdağ Limanı’na getirildi. Tekirdağ’da trenlere yüklenen konteynırlar, Almanya’ya doğru yola çıktı. 
Anadolu sanayicisinin ürünlerini Avrupa’ya demiryoluyla ulaştıracak BALO projesi kapsamında Manisa’dan Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıklıoğlu’nun törenle uğurladığı konteynır treni, Bandırma Limanı’nda Ro-Ro gemisine yüklendi. Bandırma’dan yola çıkan gemi, akşam saatlerinde Tekirdağ Limanı’na ulaştı. Tekirdağ Limanı’ndaki konteynır indirme çalışmasını Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, yönetim kurulu üyeleri ve BALO Operasyon Müdürü Erhan Aksoy izledi. Ro-Ro gemisinden indirilen konteynırlar, limanın içine giren trenlere yüklendi. Trenler, daha sonra ilk yükünü taşımak üzere Almanya’ya doğru yola çıktı. 
BALO sayesinde işadamlarının rekabet gücünün artacağını ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, “BALO, Anadolu’da üretilen ürünlerin en kısa sürede en az maliyetle Avrupa’ya ulaştırılma projesidir. Bu proje için 2005 yılında çalışma başlatıldı. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın bu projeye inanılmaz katkıları oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu proje işadamlarımızın rekabet gücünü artıracak. Bu sayede işadamlarımız yüzde 30 daha ucuza 5 günde ürettiklerini Avrupa’ya ulaştıracak. Tekirdağ da bu önemli projenin bir ayağı. Bu proje kapsamında 32 kilometrelik tren yolu Tekirdağ’a ulaştırıldı. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi Türk iş dünyası tarafından benimsendi. 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada öneli bir proje. Tekirdağlı işadamları olarak bu projeyi önemsiyoruz” dedi.
BALO’nun 3 ayaktan oluştuğunu aktaran BALO Operasyon Müdürü Erhan Aksoy ise, “Yaklaşık 1.5 yıldır bu proje için çalışmalar yapıyoruz. Projenin üç ayağı bulunuyor. İlk ayağında yurt içinde toplanan konteynırların Bandırma Limanı’na ulaşması. İkinci ayağı buradan Ro-Ro ile konteynırların Tekirdağ Limanı’na getirilmesidir. Üçüncü ayağı ise Tekirdağ Limanı’ndan kesintisiz trenle Avrupa’ya ulaştırılmasıdır” diye konuştu. 
BALO için özel bir yazılım sistemi hazırladıklarını söyleyen Aksoy, “Bu projede Türkiye’de olmayan bir yazılımı harekete geçirdik. BALO’ya yük veren işadamları rezervasyonlarını görebileceği gibi aynı THY’de olduğu gibi 3 ay sonraki yükünün ne zaman kalkıp ne zaman ulaşacağını görebilecek. ‘Tren gelir boş gelir’ lafı artık rafa kalkacak. İşadamlarımız hem zamandan hem de paralarından tasarruf edecek. Gecikmeler kesinlikle yaşanmayacak. Bu konteynırlar yüzde 30 daha fazla yük alabiliyor” dedi.