info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aynı Gün 2 Kez Zehirlendiler

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde yaşayan 72 yaşındaki Halil Bulut ve 71 yaşındaki eşi Yadigar Bulut gece yarısı sobadan zehirlendi.

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde yaşayan 72 yaşındaki Halil Bulut ve 71 yaşındaki eşi Yadigar Bulut gece yarısı sobadan zehirlendi. Kızları ve damatları tarafından hastaneye kaldırılan Bulut Çifti, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra evlerine gönderildi. Anne ve babasını merak ettiği için sabah eve giden kızları Medine Gezici, babası Halil Bulut’u ölü olarak buldu.

Olay, Yeşiltepe Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi üzeri Gökçe Sokak üzerinde bu sabah meydana geldi. Halil Bulut ile eşi Yadigar Bulut geçen dün gece sobanın olduğu odada uykuya daldı. Bir süre sonra nefes almakta zorlanan çift, uyanarak sobadan zehirlendiklerini anladı ve evli olan kızları Medine Gezici’ye haber verdi. Çiftin eve gelen kızı ve damadı hemen anne ve babasını kendilerine ait otomobille hastaneye kaldırdı. İlk müdahalesi acil serviste yapılan yaşlı çifte karbon monoksit zehirlenmesi teşhisi konuldu. Bir saatliğine müşade altına alınan Halil ve Yadigar Bulut oksijen tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kızları Medine Gezici anne ve babasını alarak evlerine bıraktıktan sonra kendi evine gitti. Sabah anne- babasını kontrol için eve gelen Medine Gezici, içerinden ses gelmeyince komşularının yardımıyla kapıyı kırdı. Anne ve babasını baygın bulan Gezici, hastaneye kaldırdı ancak baba Halil Bulut'un öldüğü anlaşıldı. Anne Yadigar Bulut yoğun bakımda tedavi altına alındı. Hastanenin babasının ölümünde kusurlu olduğunu öne süren Medine Gezici duruma tepki gösterdi.
Halil Bulut’un cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

‘SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Ölen Halil Bulut’un damadı Hayri Gezici, hastaneden taburcu edilen bir kişinin sabah nasıl öldüğünün belirlenmesini istedi. Gezici şunları söyledi:
“Gece bizi arayarak ‘durumumuz iyi değil’ dediler. Hemen eve gelerek kendilerini alıp hastaneye getirdik. Ancak hastanede hiç kimse ilgilenmeyerek serum taktıktan sonra bizi 1 saat içinde tekrar eve gönderiler. Biz bu sırada doktora Halil Bulut’un daha önceden anjiyo olduğunu söyledik. Ancak doktorların ‘bir şey olmaz eve gidebilirsiniz’ demesiyle bizde eve geldik. Sabah durumlarının nasıl olduğu öğrenmek için aradığımızda ev telefonunu kimse açmadı. Bunun üzerine hemen eve geldik kapıyı çaldık açan olmadı. Biz de kapıyı kırarak içeriye girdik, yerde baygın yatıyorlardı. Hemen alıp hastaneye götürdük ancak babam Halil Bulut hayatını kaybetmişti. Kayınvalidem ise hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Biz bununla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız. Doktorlar yoğun bakım ünitesinde yatan hastamızla ilgili olarak bize hiçbir bilgi vermediler. Bu da bizi çok üzmüştür.”

İddiaları yanıtlamaktan kaçınan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimliği konuyla ilgili araştırma başlattıklarını söylemekte yetindi.