info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ayçiçeği Hasadı Başladı

Bölgemiz çiftçisinin dört gözle beklediği ayçiçeği hasadı başlarken, kurak geçen Temmuz ve Ağustos ayları nedeni ile çiftçinin rekolte beklentisi başka seneye kaldı.

Bölge çiftçisinin ilk etapta kumsal yerlerin hasadını yaptığını ve buralardan dekarda ortalama 150 ila 200 kg. arasında ürün alındığını belirten  972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin, “Şuanda 100 ton civarında ürün mübayası gerçekleştirildi” açıklamasını yaptı.
 
100 TON TESLİM EDİLDİ
 
Nisan ve Mayıs aylarında düşen yağışlar nedeni ile çiftçinin rekolte beklentisi içerisine girdiğini fakat kurak geçen yaz ayları nedeni ile bu beklentiden uzaklaşıldığını belirten 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin, “Pazar günü bölgemizde başlayan ayçiçeği hasadı sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Çiftçilerimiz ilk başta kumsal yerlerdeki ayçiçeği hasadına başladı. Buralar diğer yerlere göre daha verimsiz ve kötü durumda. Buralarda ortalama 150 ila 200 kg. arasında ürün alınıyor. Şuana kadar Yanıkağıl’da bulunan Alım Merkezimize teslim edilen ürün miktarı 100 tonu buldu” ifadesini kullandı.
 
BU HAFTA SONU HIZLANIR
 
Bu hafta sonundan itibaren hasadın hızlanacağını ifade eden 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin, “Hasat hızlandığı zaman Yanıkağıl’daki Alım Merkezimiz günde 300 ton alabilecek kapasiteye ulaşacak. Ortaklarımızın sorunsuz bir hasat dönemi geçirmesi için 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık” açıklamasını yaptıktan sonra, “Tüm ortaklarımıza ve Trakya çiftçisine bol, bereketli bir hasat dönemi diliyorum” diye konuştu.