info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.0619
Dolar Satış
:
35.1251
Euro Alış
:
36.4162
Euro Satış
:
36.4818
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ambulans Direksiyonuna Kadın Eli Değdi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ambulans şoförlüğü yapan kadın, erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor.

Çorlu’da Acil Tıp Teknisyeni Elif Saral (31), erkek mesleği olarak bilinen ambulans şoförlüğünü başarı ile sürdürüyor. Çorlu’ya bağlı Marmaracık beldesinde bulunan 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda 8 aydır acil sağlık teknisyeni olarak görev yapan Saral, aynı zamanda ambulansın da şoförlüğünü yapıyor. 
 
AMBULANS KOLTUĞUNDA GÖRENLER GARİPSİYOR
 
Ambulansın koltuğunda kendisini görenlerin önce şaşırdığını anlatan Saral, ''Özellikle hasta yakınları ve trafikte seyreden diğer araç şoförleri kadın şoföre, önce bakıyorlar sonra dönüp ‘yanlış mı gördük acaba’ diye tekrar bakıyorlar. Beni ambulans olarak görenler garipsiyorlar” dedi.
 
8 yıldır görev yaptığını aktaran, Saral, “Güvenli sürücü teknikleri eğitimi aldıktan sonra ambulans şoförü oldum. İlk görev yerim olan Balıkesir’de çalıştım” dedi. 
 
HASTA YAKINLARI TEDİRGİN OLUYOR
 
Toplumda kadın şoförlere karşı ön yargı olduğunu ifade eden Saral, ''Hasta yakını ambulansın ön koltuğuna oturduğunda tedirginlik yaşıyor ama ambulans sürüşümüzü görünce teşekkür edip iniyorlar. Bayanların bu işi daha iyi yaptığına inanıyorum. Vakalarda daha fazla verim alınsın diye yapılan bu uygulama sayesinde hem acil tıp teknisyenlerinin hem de paramedik olarak acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin erkek bayan gözetmeksizin şoförlük yapabiliyorlar. Türkiye genelinde kadın ambulans şoförü yaygınlaşmaya başladı'' dedi.
 
HEM ANNE HEM ŞOFÖR
 
Bazen günde 1000 kilometre yol yaptığını belirten Saral, evli ve bir çocuk annesi olduğunu vurgulayarak, ''Ambulans kullanmak annelikten daha kolay. İşimi severek yapıyorum, ama trafikteki diğer sürücüler ambulansa nasıl yol vereceğini bilmiyorlar, son zamanlarda sık olarak duyduğumuz ambulans kazalarının bunun yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bazı sürücüler bizimle yarış yapıyor, bazıları yavaşlıyor bazıları ise panik yapıp önümüze atlıyorlar. Ambulans olarak vakaya giderken ışıklarımızı ve sirenlerimizi açıyoruz fakat sürücüler aynasına bakmadıkları için ambulansın geldiğini görmüyorlar ya da yüksek sesle müzik dinlerken ambulansın sesini duymaya biliyorlar. Sireni duyan araçların sağa yanaşıp soldaki araçlarında sağa yanaşması gerektiğini bile bilmiyorlar, bu yüzden vakaya yetişmekte ya da hastaneye gitmekte zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz'' dedi.