info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alzheimer Hastası 2. kattan Düştü

Tekirdağ ın Malkara ilçesinde, evinin 2. katından düşerek hayatını kaybeden alzheimer hastasının evden dışarı çıkmak için kapı yerine pencereyi kullanmak isterken düştüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Malkara'nın Camiatik Mahallesi Menekşe Sokak'ta 73 yaşındaki ağabeyi alzheimer hastası Osman Şener, kardeşi Remzi Şener'le yemek yedikten sonra odasına çekildi. Osman Şener'den bir süre haber alamayan kardeşi, ağabeyinin odasına gitti.

Açık olan pencereden bakan Şener, ağabeyinin aşağı düşmüş olduğunu görerek ambulansa bildirdi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri Osman Şener'e ilk müdahaleyi yaparak Malkara Devlet Hastanesine kaldırdı. Şener, ilk müdahalenin ardından Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edildi.

Şener, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Remzi Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ağabeyim yemek yedikten sonra kalktı ve odasına geçti. Bizde bir kaç dakika sonra odaya geçtik. Ancak penceresi açık Odada ağabeyim yoktu. Aşağıya baktığımızda 2. kattaki odasından düştüğünü fark ettik. Ağabeyim alzheimer hastası. Daha önce de birkaç kere unutarak evden çıkıp kayboldu fakat bulduk. Bir daha böyle şeyler yaşanmasın diye biz de evin kapılarını kilitli tutuyorduk. Pencereden çıkabileceği aklımıza gelmedi'' şeklinde konuştu.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.