info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Albay eşi serbest

Tekirdağ da otomobille çarptığı Bayram Yılmaz ın ölümüne neden olan 8. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Özdemir Şan ın eşi Semiha Şan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şan ın Avukatı Sebahattin Eral, yaptığı açıklamada, Semiha Şan ın 22 Mayıs Cuma günü, Tekirdağ 2 nci Ağır Ceza Mahkemesince "tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bırakıldığını belirtti. Eral, Mahkemece, Şan a, "yurt dışına çıkış yasağı" getirildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Müvekkilim, mahkemeden hiçbir dönemde kaçmadı. Mahkeme sürecinde hakkında asılsız iddialar ortaya atıldı. Olaydan sonra ilk mahkemede serbest bırakıldığı dönemde, İstanbul da bir hastanede psikolojik tedavi gördü. Daha sonra kanser hastalığı bulunan babasını yalnız bırakmamak için bir süre yanında kaldı. Bu dönemde mahkemenin yeniden hakkında yakalama emri çıkarttığından habersizdi. Ancak mahkeme tarihinde adliyeye bizzat gelerek duruşmaya katıldı. Müvekkilim hakkında, hiçbir dönemde tutuklama kararı olmadı. Sadece yakalama emri çıkartıldı. Bunlar, farklı şeyler."
Eral, mahkemenin Şan ı olaydan sonra kaza yerinden kaçmayarak, mahkemeye gelmesi ve sonraki süreçte sergilediği iyi niyetli tutumundan dolayı tutuksuz yargılanmasına ve tahliyesine karar verdiğini söyledi. Eral ayrıca, Yılmaz ailesi ile bir uzlaşmanın da sağlandığını ifade etti.
Tekirdağ da, 23 Ocak?ta, Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Özdemir Şan ın eşi Semiha Şan, sahil yolu iskele kavşağında, 41 AC 688 plakalı otomobiliyle yaya geçidindeki Bayram Yılmaz a (67) çarparak ölümüne neden olmuş, kaza MOBESE kameralarınca tespit edilmiş ve düzenlenen kaza tutanağında sürücü hatalı bulunmuştu. Kazadan sonra adliyeye çağrılan ve tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk edilen Şan ın, adresinin sabit olduğu ve kaçma olasılığının olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Ancak tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk eden Cumhuriyet Savcısı karara itiraz etmiş, Şan hakkında, "yakalama emri" çıkarılarak aranmasına başlanmıştı.
Kazada yaşamını yitiren Bayram Yılmaz ın ailesi, tutuklama emrinin yerine getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığına mektup yazarak yardım istemişti. Şan, 30 Nisanda çıkarıldığı mahkemede "taksirle ölüme neden olmak" suçundan tutuklanmıştı. Şan ın, 21 Mayısta Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tahliye talebi, mahkemece reddedilmiş, sanık yakınları bunun üzerine bir üst mahkemeye başvurmuştu.