Ak Partiden 38 milletvekili, saha incelemesi ve halkın gündemdeki açılımla ilgili çekincelerini gidermek amacıyla, Tekirdağ ve ilçelerine adeta çıkarma yaptılar. Program paylaşımı kapsamında, İstanbul milletvekili Ahmet Berat Conkar ve Antalya milletvekili ve kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu üyesi Gökçen Özdoğan Enç de Muratlı’da inceleme yapmak için geldi. Ahmet Berat Conkar şehir merkezinde inceleme yaparken, Gökçen Özdoğan Enç de sorunlarıyla ulusal basında popüler olmuş Kazımdirik-Turan mahallelerine ziyarette bulundu. Mahalle kahvesinde vatandaşlara hitap eden Antalya milletvekili ve kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu üyesi Gökçen Özdoğan Enç,
“Partimiz kurulduktan sonra, yaklaşık on yıl önce iktidarımız süresince parti programımızda olan Güneydoğu sorunu diye bilinen sorunu çözmek için çalışma yapılacağına dair dokümantasyon veri var. Sizler, “neden 10 yıl beklediniz? “ diye soracaksınız. Türkiye’de birtakım şartların oluşması ve ülkenin güçlenmesini bekledik. Biliyorsunuz, barış süreçleri çok kolay elde edilen süreçler değildir. Biz şuna çok inanıyoruz; mesela ben Yörüğüm. Yörük kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ama bir Kürt kökenli vatandaşımız da en az benim kadar Türk kökenlidir. Çünkü bizim bastığımız Toprak aynı toprak, baktığımız gökyüzü aynı gökyüzüdür. Bir Deprem olduğu zaman, Kürt, Türk, Roman, Çerkez ayırt etmiyor. Hepimizi birden alıp götürüyor. Bu yüzden ülkenin güçlü olabilmesi için, bizim bu sorunları halletmemiz lazım.1984 yılında Terör örgütü ilk eylemini yapmış ve darbeden çıkmış bir ülke olarak olağanüstü koşullar vardı. Darbe anayasası ile ilgili sıkıntılar vardı. Biz olağanüstü hali kaldırdık. İnsanlar sırf Kürt oldukları için dışlanmasın diye, biz birtakım anayasal değişiklikler yaparak özgürlüklerinin sınırlandırılmasını kaldırdık. Anadil ve eğitim alanında yenilikler yaparak insanları asimilasyon sürecinden kurtardık.
Bize, çözüm süreciyle terörist başıyla pazarlık ettiğimiz söyleniyor. Bizlerden herhangi birinin bölücü başı ile hiçbir şekilde pazarlık yapma olasılığı sıfırdır. Şu bir gerçektir, biz artık barış istiyoruz. Ne Kürt, ne Türk anası, hiçbir ana ağlamasın istiyoruz. Benim oğlum yok kızım var ama oğlumu ellerine kınalar yakarak güle oynaya gönderip güle oynaya karşılamak istiyorum. Artık hangi dağda kurşunlandı diye düşünmek istemiyorum. Bu terör için 10 yılda yaklaşık 350 milyar dolar harcanmış. Türkiye 10 yıl önce 1 milyar dolar için savaşa girecekti (körfez savaşı) biz bu terörle mücadele için 350 milyar dolar harcamışız. Bu bile başlı başına barış olması için bir nedendir. Biz pazarlık etmedik ama devletin ilgili kurumları görüşmeler yapıyor. Geri çekilmeler başladı. Artık biz bu ülkeye bahar gelsin istiyoruz. Başka düşüncemiz yok. ÜÇ ŞEY BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR. TEK BAYRAK, RESMİ DİLİMİZ TÜRKÇEVE MİSAK-I MİLLİ SINIRLARIMIZ VARDIR. BU TEMELLER ÜZERİNE TARTIŞMAMIZ YOKTUR. BUNLAR, KIRMIZIÇİZGİLERİMİZDİR. BU ÜÇ KIRMIZIÇİZGİYİ KORUYACAĞIZ.” dedi. Mahalle muhtarı Hasan Yüce’nin de katılımıyla, şehri ikiye ayıran demiryolundan, çevre temizliği ve altyapı-üstyapı çalışma yetersizliği ile belediyenin hizmet yetersizliği konusunda birçok konu hakkında incelemelerde bulundu. İlçe parti merkezinde yapılan değerlendirmenin ardından, Hatay’da gerçekleştirilen saldırı haberi nedeniyle acilen ilçeden ayrıldılar.