info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ağaçlar Kesilip Tesis Yapılıyor İddası.

Tekirdağ Atatürk Orman çiftliğinde Ağaçların gençleştirme çalışması bahanesiyle kesiliyor iddiası.

Çevre Orman müdürlüğü yetkilileri Orman çiftliğinde bu kesim için gençleştirme çalışması olduğunu belirterek 1540 ağacın kesileceğini ifade ediyorlar.

Atatürk Orman çiftliğinin bir işletmeye de kiralandığını kaydeden Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri ağaç kesimlerinin buraya yapılacak olan işletme ile ilgisi olmadığını ve teknik nedenlerden dolayı olduğunu söyledi. Konu ile görüştüğümüz şirket yetkilisi ise daha sonra bir açıklama yapacağını belirterek, ağaç kesimlerinin kendi firması ile alakası olmadığını, ağaç kesimlerinde kendilerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Atatürk Orman Çiftliğin deki ağaçların kesilmesiyle ilgili açıklama Yapan TEMA Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. İhsan Soysal Atatürk ormanı Tekirdağ ın akciğeri olduğunu söyledi. Bahçeköy sitesi karşında bulunan korulukta Ağaç kesiminin yapıldığını belirten Soysal, burada yaklaşık 100 ağacın kesildiğini ifade etti. Çevre Orman Müdürlüğü Yetkileri ile ağaç kesimleri ile ilgili olarak görüştüğünü de kaydeden Soysal, yetkililerin burada bir gençleştirme çalışması yaptıklarını beyan ettiğini söyledi.

Çevre sakinlerinin ağaç kesimiyle ilgili büyük kaygılarının olduğunu bildiren Soysal şunları kaydetti: Bu orman bizim kıt kaynaklarımızdır. Biz ormanın yanında oturan site sakinleri olarak kaygılanıyoruz. Burada ne gibi tesis mi yapılacak? Ağaç kesimi devam edecek mi. Bu kesimler bir hastalık mı söz konusu , yoksa bit teknik yöntem mi. Çevre orman mühendislerimize sorduğumuzda burada bir gençleştirme beyan edildi, ancak halkımızda buraya bir tesis yapımı nedeniyle bir ağaç kesimi olduğu söylentileri yayılıyor. Çevre orman yetkilileri bunun böyle olmadığını teknik bir zorunluluk olduğunu söylediler

TEKİRDAĞ DA ÇOK AZ ORMAN ALANI VAR

Tekirdağ da çok az ormanlık alanın olduğunu kaydeden TEMA Tekirdağ İl Temsilcisi Prof. Dr. İhsan Soysal, Biz ağaçlık alanlarının artmasını istiyoruz. Eğer bir işletmecilik anlayışı içinde düşünülecekse işletmecinin yeni ağaç alanları yapması gerekir. Kesilen 10 ağaç için 50 ağaç dikilmesi gerekir. Bu kesilen ağaçlar tekrar topluma kazandırmalı. Yetkililerden halkımızın endişesinin giderecek açıklamalar bekliyoruz. Biz bu çevrede yaşayan bin e yakın insanız. Biz çevremizde ağaçlık ve yeşil alanlar istiyoruz. Biz yetkilerden bu tarz korlukların artması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuda biraz fakir kaldık dedi.

TEKİRDAĞ DA NEFES ALABİLECEĞİMİZ SADECE BURASI VAR

Tekirdağ ın Tekirdağ da nefes alabileceği sadece Atatürk Orman çiftliği kaldığına da değinen Soysal, şunları kaydetti: İnşallah ilimizde böyle alanlar çoğalır. Yeni korluklar yapılır. Bir ağaç çok zor yetişiyor. Bir ağacın yetişmesi uzun yıllar alıyor. Ağaçlandırma bakımından Tekirdağ yetersiz kaldı. Biz burada yaşayan insanlar olarak bir ağacın kesilmesi bile bizleri üzüyor. Ülkemizin çöl olmamasının verimli olmasının yolu bu tür ağaçlık alanları artırılmasından geçiyor. Yetkilerden biz bu tip ağaçlık alanların artırılmasını istiyor. Bir ağaç bile teknik nedenlerle feda edilmemelidir. Ağaçlar dikilirken teknik özelikler dikkate alınmalıdır. Ağaçları hastalanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Daha yeşil bir Tekirdağ istiyoruz. Değirmenaltı Mahallesi Muhtarı Faik Alış ise, bu kesim için kendisine bilgi verilmediğini belirterek, ağaç kesimlerini tasvit etmediğini söyledi.