info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

9 ay ucuz, 3 ay pahalı

Şarköy belediyesi suyu 9 ay ucuz, 3 ay pahalı satacak!

Şarköy Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısını, belediye başkanı odasında gerçekleştirdi. Toplantıda, yaz aylarındaki su tüketimini kontrol altına alabilmek amacıyla, su fiyatlarının 9 ay düşük, 3 ay yüksek bedelden alınması konuşuldu.

Meclisin ilk gündem maddesinde yer alan 2010 yılı belediye hizmetleri arasında yer alan su fiyatları değerlendirildi. Su İşleri Müdürü Özlem Ertekin, dönemsel olarak Şarköy deki su tüketimlerini, sınıflandırmalara göre su fiyatlarını ve komşu ilçe fiyatlarını anlattı.

Belediye Başkanı Süleyman Altınok, çevre ilçelere göre en düşük su bedelinin Şarköy de alındığını ifade ederek "Yaz aylarında su tüketimimiz çok fazla. Fiyatlarımız da çevre ilçelere göre düşük kalmaktadır. Belediyemizi denetlemek için gelen müfettişe, suda farklı ücret uygulaması yapıp, yapamayacağımızı sordum. En çok tüketimin gerçekleştiği, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında su bedeli yüksek, tüketimin düşük olduğu diğer aylarda su bedelinin düşük alınması yönündeki talebimiz için olumlu görüş belirten müfettiş, bu uygulamayı yapabileceğimizi ifade etti. Böyle bir uygulama ile yaz aylarında bağ, bahçe sulamalarının önüne geçmiş olunacaktır"dedi. Belediye meclis üyeleri başkanın olumlu görüş belirtti. Belediye meclisi, tüketimin en çok ay yapıldığı yaz dönemi ile diğer aylara yönelik fiyatların belirlenmesi için Şarköy Su İşleri Müdürlüğünden çalışma yaparak, Ocak 2010 yılında yapılacak meclis toplantısında kesinleştirilmesi kararı alındı. Belediye Başkanı Süleyman Altınok konu hakkında Şarköyün Sesi Gazetesine verdiği beyanda " Yaz aylarındaki tüketim çok fazla. Bu tüketimin için bağ, bağçe sulamaları epey yer tutuyor. Bunun önüne geçmek amacıyla tüketimin en çok olduğu aylarda su bedelini yüksek tutup, tüketimin daha az olduğu aylarda su bedelini düşük tutacağız. Meclisimiz buna olumlu yaklaştı. Su İşleri Müdürlüğümüz fiyatlandırma konusunda çalışma yapacak, Ocak ayındaki meclis toplantısında bu işi karara bağlayacağız" dedi.