info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5815
Dolar Satış
:
35.6456
Euro Alış
:
37.1109
Euro Satış
:
37.1778
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

500 Başlıklı Düve Üretim Çiftliği Projesi

Tekirdağ DSYB Başkanı Şaban Aytaç; “Bölgemizin hayvan ihtiyacı Malkara’dan karşılanacak.”

Dev hayvancılık projesi için ilk adım atıldı. Malkara ilçesine bağlı Yenice Köyü’nde 500 başlıklı Damızlık Düve Üretim Çiftliği kuruluyor. Tekirdağ (DSYB) Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, İl Genel Meclisi üyesi ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkan Yardımcısı Recep Suvari ile DSYB Yönetim Kurulu üyesi Erkan Şeker (Alaybey) tarafından yapılan ortak açıklamada, projenin Trakya ve Marmara Bölgesinde hayvancılığı ayağa kaldıracağı gibi ülke genelinde hayvancılığın gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayacağının altı çizildi.
 
YER TAHSİSİ YAPILDI
 
İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkan yardımcısı Recep Suvari; “Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaresi ile diğer yetkili kamu kuruluşlarından izin alındı ve Yenice Köy sınırları içerisinde 56 dönümlük yer tahsisi gerçekleştirildi. Öncelikli amacımız, bölgemizin düve ihtiyacına cevap vermek, aynı zamanda istihdama katkı sağlamaktır” dedi.
 
 
KALİTELİ DAMIZLIK HAYVAN YETİŞTİRİLECEK
 
Türkiye’de hayvancılık sektörüne örnek olacak dev yatırımla ilgili konuşan Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin girişimci başkanı Şaban Aytaç da, “Öncelikle Tekirdağ İl Özel İdaresi Tarım ve Hayvancılık İl Komisyonunda görevli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bölgemizde Damızlıkla ilgili materyal olmasına karşın bugüne kadar hiçbir çalışma yoktu. Kaliteli damızlık yetiştirmek için bu yeri satın aldık. İmar izni çıktı. Bundan sonra yapı izni alıp, inşaata başlamak istiyoruz.
 
SADE BİR YAPI OLACAK
 
Konuyla ilgili araştırma amaçlı bir dizi ziyaret yaptık. İzmir DSYB tarafından hayata geçirilen 2 projeyi yerinde inceledik. Hatasız modern ve sade bir tesis kurmak istiyoruz. Kısa zamanda projesi çizilip, yapı izni alınacak. Önümüzdeki yıla kadar ihaleyi yapıp inşaata başlamak istiyoruz” dedi.
 
ÜRETİCİLERİN KABA YEM İHTİYACI KARŞILANACAK
 
4 Bin 500 M2 kapalı alanı içeren proje kapsamında, “Düve ahırları, yem hazırlama depoları ve idari binalar yer almaktadır.
 
Proje ile aynı zamanda bölge hayvancılığı için gerekli olan kaba yem ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir.