info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

50 Yıllık Konuşma

Tekirdağ ilinde 82 yıl önce devrin vali konağı olan Tekirdağ valiliğinde dünyaya gelen Muhterem Yetiş, bu günlerde etnografya müzesi olarak hizmet veren binada geçmişi yâd etti.

Tekirdağ valisinin yurt dışı görevi nedeni ile gelemeyerek yerine valilik basın müdürü Aysel Erkman’ın geldiği nezaket ziyaretinde Tekirdağ belediye başkan vekili Ali Kılıç’ın da ansızın sürpriz ziyareti ile ilgi dolu anlar yaşandı. Tekirdağ doğumlu olan Tekirdağ belediye başkan vekili ve Süleyman paşa ilçesi belediye başkanlığına talip olan Ali Kılıç ile Muhterem Yetiş’in yaptığı görüşmede ortalama 50 yıl öncesine gidildi.
 
Yaklaşık 50 yıl öncesinin Tekirdağ ili ve yaşayanları ile nerede ise akraba çıkacak olan Yetiş ve Kılıç o devirde yaşayan az sayıda aileler olduğunu ve Tekirdağ ilinin adeta bir köy konumunda olduğunu hatırlattılar. Az sayıda insanın görgü tanığı olduğu 82 yıllık hatıraların gözler önünden geçildiği Tekirdağ müzesi ziyaretinde il kültür müdürü Mehmet Altaş’ın aldırdığı küçük bir pasta ile mutlu olan 82 yaşında ki Muhterem Yetiş: ‘hayatımın en güzel doğum günü oldu sizlere teşekkür ederim’ dedi.