info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

50 Yıl Yetecek İçme Suyu

Hayrabolu Belediyesi nden 50 Yıl Yetecek İçme Suyu

Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, 50 bin nüfusa yetecek, 50 yıllık içme suyu projesini hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, şehir içme suyu şebekesinin komple alt yapısını yenilemeye başladıklarını belirtti.

1964 yılında dönemin Belediye Başkanı Ahmet Aydın ın yaptığı şehir içme suyu şebekesinin dönemin teknolojisine göre asbestli borular ile yapıldığını anlatan İrtem, "Bizim projemizle Hayrabolu şehir içme suyu alt yapı borularını 50 bin nüfusun ihtiyacı karşılayacak ve 50 yıllık su ihtiyacına cevap verecek şekilde yenileyeceğiz" dedi.

İrtem, ilçenin su ihtiyacının yıllardan beri Tekirdağ yolu güzergahının sağ tarafında bulunan ovalar mevkinden değişik dönemlerde açılan derin su içme kuyularından sağlandığını söyledi.

İrtem, şunları kaydetti:

"Suyumuz doğal eğilim ile ilçeye ulaştırılıyor. Suyun abonelere ulaştırılması sırasında mesafenin uzunluğundan su kaçakları gib sorunları da beraberinde getiriyordu. Öncelikle içme suyunun abonelere ulaştırılması sırasında izlenen uzunca mesafe elektrik faturalarımızın yüksek gelmesine neden oluyordu. Şehre götürdüğümüz suyun elektrik masrafı ise aylık 45 bin TL yi buluyor. Yeni sistemde elektrik sarfiyatımız yüzde 30 lara düşerek 15 bin TL olması öngörülmektedir."

Belediye yönetimi olarak yeni su deposu çevresine su kuyusu açma fikrinin bu zamana kadar hiçbir yönetimin düşünmediğini belirten İrtem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bölgede açtığımız su kuyuları için Edirne DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, diğer ilgili birimlerin de görüşleri alınarak 3 yeni su kuyusu açtık. Her kuyuda yaklaşık 340 metre derinlikte suya ulaştık. 3 yeni su kuyumuzun verimlilikleri 70 litre/saniyedir. Gerekli görüldüğü takdirde su tüketimine paralel olarak bu bölgede yeni su kuyuları da açabilecek rezervi vardır. Ancak en önemlisi ilçemize uzun ve su kaçaklarına zemin hazırlayan eski sistem yerine, suyun hijyenliğini de düşündüğünüzde, yaptığımız dev proje ile nüfusunun 50 bin olacağı düşünülerek, 50 yıl yetebilecek suya ilçemize kavuşturacağımız için mutluyuz. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Proje tamamlandığında musluklardan sağlıklı bir şekilde akacak olan su rahatlıkla içilebilir nitelikte olacak."