info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

5 İlde Kaçak ve Sahte İçki Operasyonu

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kaçak ve sahte içki imalatı yapan bir şebekeye yönelik Edirne dâhil toplam 5 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonlarda, aralarında gümrük memuru ve emekli öğretmenin de yer aldığı 16 şüpheli gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kaçak ve sahte içki imalatı yapan bir şebekeye yönelik Edirne dahil toplam 5 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonlarda, aralarında gümrük memuru ve emekli öğretmenin de yer aldığı 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucu 2 bin 100 şişe içki, 140 litre sahte rakı, 51 litre sahte Votka ele geçirilirken şüpheliler emniyetteki sorgularında, ürettikleri sahte içkilerin sağlıksız olmadığını, kendilerinin de içtiğini belirtti.
 
Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte artan içki tüketimini fırsat bilen kaçak ve sahte içki şebekesi, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonu sonucu çökertildi. Edirne'de bir adreste sahte içki imal edildiği bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri, 3 ay boyunca izlediği şüphelilere önceki gün bir operasyon düzenledi. Edirne'nin yanı sıra İstanbul, İzmir, Tekirdağ ve Kocaeli de eş zamanlı operasyonlar yapan polis aralarında gümrük memuru ve emekli öğretmeninde yer aldığı 16 kişiyi gözaltına aldı.
 
Şüphelilerin ev ve işyerlerine baskın yapan ekipler ayrıca şüphelilerin sahte içli imalatı yaptıkları 2 depoya da bir baskın yaptı. Ekipler yaptıkları operasyonda; 120 bin lira olduğu tespit edilen değişik marka ve miktarlarda sahte 2 bin 100 şişe içki, 367 boş içki şişesi, 7 bin 474 kapak, 23 metre rulo halinde etiket, şişelenmek üzere hazırlanmış toplam 140 litre sahte rakı, 51 litre sahte Votka, 5 litre renklendirici, kapak sıkma düzeneği, gümrük kaçağı bin 300 paket sigara, 2 litre şarap, 29 içki bidonu kapağı ve 100 kutu puro ele geçirdi.
 
'İMALAT ETTİĞİMİZ İÇİKLER SAĞLIKSIZ DEĞİL, BİZ DE İÇİYORUZ'
Yapılan operasyon sonucu aralarında gümrük memuru ile emekli öğretmeninde bulunduğu 16 şüpheli, gözaltına alındıktan sonra ifade vermek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada ifadeleri alınan şüpheliler sahte içkileri turizm bölgelerinde sattıklarını itiraf etti. Sahte içkilerin sağlıksız olduğunu kabul etmeyen şüpheliler kendilerinin de depolarda hazırlanan içkilerden içtiklerini söyledi.
 
ŞÜPHELİLERİN TAMAMI SERBEST
Emniyette ifadeleri alınan ve daha sonra adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 9'u savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı. 7 şüpheli ise 'örgütlü olarak gümrük kaçakçılığı yapmak, örgüt kapsamında sahte içki üretmek ve piyasaya sürmek' suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 7 şüpheliyi de adli kontrol tedbirleriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.