info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

5 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Öğrencilerin Verdiği Fikirle Bir Günde 5 Bin Fidan Toprakla Buluştu.

Tekirdağ ın Malkara ilçesinde, 4 ilköğretim öğrencisinin geliştirdiği 3 Mart Malkara Fidan Dikim Günü projesi kapsamında, bir günde 5 bin fidan toprakla buluştu.

Malkara Atatürk İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinden Atahan Garip, Atakan Vardar, Yağmur Yılmaz ve Yağmur Erdem isimli öğrenciler, belediyeyi ve tüm okulların katılımını sağlayarak, 3 Mart tarihini Malkara da ağaç dikme günü olarak tespit ettiler. Projelerini Belediye Başkanı Birol Kaya ya götüren öğrencilerin fikri kabul gördü.

Fidan dikim günü konusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğüne talimat veren Kaya, Öğrenciler böyle bir projeyle gelince ağaç ve doğa sevgilerinden dolayı bizler de duygulandık. Malkara Belediyesinin 500 dönümlük ormanlık alanında fide çukurları açtırdık. Fidanlar hazırlandı, tüm okullara haber verildi. Belirlenen okullarımızdaki öğrenciler, belediye otobüsleri ile Sinan Paşa Koruluğu orman alanımıza taşınarak fidanları toprakla buluşturdu. Bu projeyi ortaya atan, projeye destek veren, ağaçları büyük bir neşe içerisinde diken öğrencilerimize teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

Malkara Atatürk, Nurten-Hüsnü Pullukçu ve Fevzi Çakmak İlköğretim okullarından 300 öğrenci 5 bin adet fidan dikti.