info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

24 Stk dan Evet Açiklamasi

Stk dan Evet Açiklamasi TEKİRDAĞ ın Çorlu ilçesi nde ortak basın açıklaması yapan 24 ayrı Sivil Toplum Kuruluşu, 12 Eylül de yapılacak olan referanduma evet diyeceklerini

TEKİRDAĞ ın Çorlu ilçesi nde ortak basın açıklaması yapan 24 ayrı Sivil Toplum Kuruluşu, 12 Eylül de yapılacak olan referanduma evet diyeceklerini söylediler.

Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasına evet oyu kullanacaklarını açıklayan Memur-Sen,Hak-İş,Eğitim Bir Sen,Trakya Aktif Genç İş Admaları Derneği, Öz-İplik İş,Emekli Bir Sen,Bayındır Memur Sen,Sağlık Sen,Ümide Yolculuk Derneği,Büro Memur Sen,Alperen Ocakları,Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet Sen, Trakya İnci Derneği,Çorlu Sinoplular Derneği,Birlik Haber Sen,Toç Bir Sen,Trakya Gelişim Derneği,Enerji Bir Sen,Ulaştırma Memur Sen,Çorlu Sinoplu İş Adamları Derneği,Samsun Vezir Köprülüler Derneği,Çorlu İlim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Çorlu Kayseri Erciyes Yardım ve Kültür Derneği üyeleri katıldı.

Grup adına konuşma yapan Memur-Sen Çorlu Başkanı Bülent Kalya, şunlaır söyledi:

12 Eylül de yapılacak olan referandumda ilçemizde faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu olarak evet deme kararı aldık. Biz bu anayasa değişikliğinin herhangi bir partiye mal edilmesini kabullenemiyoruz. Referandumu AK Partinin oylanması olarak görmüyoruz. 30 yıl önce yapılan askeri darbe sonucunda hazırlanmış,bir çok maddesi çeşitli vesileler ile değiştirilmiş anayasasının artık Türkiye ye yetmediğini düşünüyoruz.Yapılan değişiklikleri de bunun için önemsiyoruz.Bu paket memura toplu sözleşme imkanı getirmektedir.Buda memurun hükümet ile pazarlık gücünü artırmaktadır.Memurlara verilen disiplin cezalarını yargı yolunu açıyor. Bu paket Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ndaki Al gülüm ver gülüm dönemini bitiriyor. Paket HSYK yı daha katılımcı ve daha demokratik hale getiriyor.Ordudan atılan askeri personele yargı yolunu açıyor.Bu paket ile fişleme sona erecek. Bunun için 12 Eylül de yapılacak olan referandumda 24 sivil toplum kuruluşu olarak evet diyeceğiz. dedi. Toplanan yaklaşık 100 kişi ise daha sonra olaysız şekilde dağıldı.