info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

23 Nisan Tekirdağ da Bu Yıl Amfi Tiyatroda Kutlandı

Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen çocuk şenliği bu yıl amfi tiyatroda kutlandı.

 

Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen çocuk şenliği bu yıl amfi tiyatroda kutlandı.
 
Kutlama öncesi Tekirdağ Valiliği tören alanında Millieğtiim müdürlüğü tarafından Saygı duruşu istiklal marşı sonrası, anıta çelenk sunulması töreni yapıldı.
 
Tören programının ardından;
 
Türk halkının, milli egemenlik kavramıyla tanıştığı, Türkiyenin demokrasiye attığı en büyük adımın, 93. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ümit çiçekleri çocuklarımıza armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ve 23 nisanda doğan çocuklarımızın kutlamaları bu gün hazırlanan gösteri ve oyunlarla kutlandı. Okulların halkoyunları gösterileri Hüseyin pehlivan ilkokulu halkoyunları gösterisi, süleymanpaşa ilkokulu halkoyunları gösterisi, Bulgaristan dan (RUSE’DEN) misafir gelen Yordan Yofkof lisesi gösterisi. Şehir öğretmen Neşe Arten anaokulu gösterisi, Cumhuriyet Anaokulu gösterisi, Namık Kemal ilkokulu öğrencisi Şeymanur Kahyaoğlu’nun şiir, Yahya Kemal Beyatlı anaokulu gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu halkoyunları gösterisi, Süleymanpaşa anaokulu gösterisi, Atatürk ilkokulu öğrencisi Durkan Kaan şiir, Vedat Çeliker anaokulu gösterisi, Nurettin Ekmekçioğlu  ilkokulu halkoyunları gösterisi, Çınarlı anaokulu gösterisi ve Özel Tekirdağ AKA anaokulu gösterisi ile tamamlandı.
 
Resim yarışmasında Özel Tekirdağ Fatih İlkokulu öğrencisi Rüveydanur Turan birinci.
 
Hacilbey ortaokulu öğrencisi Yaprak Yağmur Kral ikinciliği,
 
Safiye Osman Çelikel ilkokulu öğrencisi Elif Günay üçüncü oldular.
 
Şiir yarışmasında;
 
50. yıl ortaokulu öğrencisi Eda Aylin Çatak birinci, Hacilbey ortaokulu öğrencisi Evrim Nazlıgül ikinici, Tekirdağ ortaokulu öğrencisi Seçkin Bektaş 3. oldu.
 
Yarışmada kazanan öğrencilere Vali Ali Yerlikaya, Garnizon komutanı Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl özel idare genel sekreteri Mustafa Yel ve Milli eğitim müdürü Halis İşler tarafından plaket ve hediyeleri verildi.
 
23 nisan tarihinde doğan öğrencilere de protokol tarafından hediyeler verildi.
 
 
 
Tekirdağ Valiliği Millieğitim müdürlüğü programına göre amfi tiyatrodaki programdan sonra Tekirdağ Belediyesi tarafından düzenlenen çocuk şenliği saat 18:00 kadar devam etti.