info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

18 Mart Çanakkale Şehitleri İlimizde de Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Deniz Zaferi’nin 97. Yıldönümü nedeniyle Tekirdağ’da törenler düzenlendi.

Törenlerde zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

İlk tören Muratlı Caddesi'ndeki Çanakkale Şehitliği’nde başladı. Buradaki törenlere Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Orhan Perçinoğlu, AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, askeri erkan, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı sonrası Vali Zübeyir Kemelek şeref defterini imzaladı.

Buradaki törenlerin ardından şehir mezarlığındaki şehit kabirleri protokol tarafından ziyaret edildi. Şehit mezarlarına protokol üyeleri ve eşleri tarafından karanfil bırakıldı. Müftü Mahmut Gürlen şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okuyarak mealini açıkladı.

Törenler daha sonra Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada ise Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Zaferi ve Dumlupınar Denizaltısının batışını anlatan oratoryo katılımcılar tarafından beğenildi. Protokol üyeleri okul müdürü Fuat Asım Arvas ve öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Vali Kemelek daha sonra polisevinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma haftası münasebeti ile şehit aileleri ve gazilere yemek verdi.