info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

17 Yıllık Güreş Ağası 3. Altın Kemere Aday

Ağalık için harçadığım paranın miktarı önemli değil. Yeterki ata sporumuz layık olduğu değeri görsün.

Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Başpehlivan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinin 17 yıldır aralıksız ağalığını yapan Halil Sayı, bu yıl üçüncü altın kemeri almak için yeniden ağalığa aday olacak.

54 yaşındaki güreş ağası Sayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 46 yıldan bu yana düzenlenen festivalin üçüncü gününde 1934-1942 yılları arasında 9 yıl üst üste olmak üzere toplam 13 yıl Kırkpınar başpehlivanlığını elde eden Cihan pehlivanı Hüseyin Pehlivan (Hüseyin Alkaya) adına düzenlenecek güreşlerin bu yıl daha coşkulu geçeceğini söyledi.

Ağalığı 6 kez yapanın altın kemer ile ödüllendirildiğini hatırlatan Halil Sayı, 1993 yılından bu yana aralıksız Tekirdağ Güreş ağalığı yaptığını ifade ederek, Ömrüm ve gücüm olduğu sürece bu ağalığı sürdüreceğim. Ağalığı asla ahlakı olmayan birine bırakmam. Dürüst, ata sporunu seven, Tekirdağ ı tanıyan biri çıkarsa o zaman ağalığı verebilirim dedi.

17 yıldır sürdürdüğü ağalık sonucunda iki altın kemerin sahibi olduğunu, bu yılki güreşlerde de ağalığı kazanarak üçüncü altın kemeri almak istediğini anlatan Sayı, İlk ağalığımı 1993 yılında kazandım. Ağalık için harcadığım paranın miktarı benim için çok önemli değil. Yeter ki ata sporumuz layık olduğu değeri görsün dedi.