info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

155’i Aramaktan Çekinmeyin

Vatandaş Polise Yardımcı Olmuyor

Hafta sonu bir röportajım vardı ve o röportajın saatini beklerken bir pastaneye girerek birşeyler içmek istedim.Dinlenmek ve bir şeyler içmek için girdiğim yerde, asayiş sıkıntısı muhabbetiyle baş başa kaldığımı gördüm.
 
Muratlı küçük bir yer. Bu nedenle diğer yerleşim birimlerine nazaran gece hareketliliğini bulamazsınız. Ama Muratlı’da diğer yerlerde olmayan bir şey var.Gece olduğunda,insanlar evinde içmez, birahane veya meyhane de masraflı geldiğinden, zula yerlerde içki içerler. Bu durum, günümüz gençlerinin kokuşmuş bir yaşam anlayışına doğru gitmesiyle, daha sıkıntılı durumlara neden oluyor. Uyuşturucu, bali, içki ve bilimum zararlı şeylerde sınır tanımıyorlar. Bu gibi ihtiyaçları karşılamak için de kameralar olsa dahi hırsızlığa yönelmelerine neden oluyor.
 
Muratlı, şu anda Tekirdağ, trafik şube müdürlüğündeki Aytekin Uyar müdürümün tayininden sonra, asayiş sağlanmasında büyük bir çıkış yaptı ve Aytekin müdür gittikten sonra da gelen müdürler bu ivmeyi korudu. Örnek bir asayiş ilçesi oldu.
 
Fakat sadece emniyetin bu alanda çalışması yeterli olmamaktadır. Halkın da polise yardımcı olması gerekmektedir. Hafta sonu pastanede konuşulanlara göre, tren istasyonunun yanındaki kullanılmayan üst geçitte, okul bahçelerinde, şehir stadının oralarda,1 nolu sağlık ocağı bölgesinde  ve daha benzeri bölgelerde içki ve zararlı madde kullanıldığını söylemekteler. Merak ettim, gittim emniyet mensuplarına bu durumu sordum ve herhangi bir şikayet başvurusu olup olmadığını öğrenmek istedim.(Bunu bir gazeteci değil, normal bir vatandaş olarak vatandaşın bilgi edinme kanunu kapsamında öğrenmek istediğimi beyan ettim.) MAALESEF ASAYİŞ SIKINTISI OLDUĞUNU SÖYLEYEN HALKTAN HERHANGİ BİR KİMSE NE BİZZAT BAŞVURU YAPMIŞ,NE DE 155’İ ARAMIŞ.
 
YAPMAYIN ARKADAŞLAR, BU İŞLER SAĞDA SOLDA AHKAM KESMEKLE OLMAZ. Bir sorun varsa, bunu emniyet güçlerine bildirin. İstasyonun oradan gece işten gelen bayanların geçemediğini söyleyenler, herkeste cep telefonu var ve 155 ücretsiz hizmet vermektedir. Üstelik yalan ihbar olmadığı sürece, kimse size gelin şahitlik yapın demez.
 
EKİP ARAÇLARI DEVLETİN İMKANLARIYLA HİZMET VERMEKTEDİR. SÜREKLİ GEZMESİ, SADECE FUZULİ BENZİN YAKMASI DEMEKTİR. Bu da bizim vergilerimizle karşılanmaktadır. Ayrıca gecenin şahidi olmaz ve belirli bir ihbar olmadığı sürece, devriyeyle karanlıkta suçlu aramak, bulanık suda balık avlamaktır. POLİSE YARDIMCI OLUN VE 155’İ ARAYIN. Eğer aramıyorsanız, polisin asayişi sağlamadığını iddia etmeniz ayıptır, günahtır.hükümetler gider, mülki amirler gider, amiri,müdürü tayin olur. Ama bu ülkenin Jandarması, Polisi her daim halk için çalışır. Polisi çekinmeden arayın.Arayın ki hem onlar halkın kendine güven duyduğunu görüp memnun olsun, hem sizin asayişiniz sağlandığı için sizler mutlu olun.
 
Ama, “aman beni karıştırmayın mantığıyla hizmet beklerseniz, asla asayişten şikayet etmeye hakkınız yoktur. Çünkü, “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR” korkaklardan sıkıntı ve sorun doğar.
Kaynak : Murat Ürtekin