info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2018
Dolar Satış
:
34.2634
Euro Alış
:
37.2908
Euro Satış
:
37.3580
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

114 Milyonluk Araç Vurgununda 22 Tutuklama

114 Milyonluk Araç Vurgununda 22 Tutuklama

Tekirdağ''da depremde hasar görmüş araçların motor-şasi numaralarını kopyalayıp Bulgaristan'dan kaçak getirilen araçlara takan çete mensubu 22 kişi tutuklandı.

Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliğince yapılan operasyon neticesinde, ülkeye change (çenç) araç işlemi yapan suç örgütüne, Bulgaristan uyruklu şahısların çeşitli tarihlerde çok sayıda aracı Türkiye'ye getirerek teslim ettiği, örgütün deprem hasarlı araçlar başta olmak üzere ağır hasar almış araçların şasi/motor numaralarını bu araçlara kopyalayarak change (çenç) yaptıkları ve hiçbir şeyden haberi olmayan masum kişilere sattıkları, satışı yapılan bu araçlara GPS takılmak suretiyle satın alan mağdur kişilerden tekrar çalınarak parçalandığı, bu yöntemle (147) masum vatandaşın mağdur edildiği ve 114 (Yüz On Dört) milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 2’si Bulgaristan uyruklu olmak üzere toplam 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 35 adet change (çenç) araç ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen 26 şüpheliden, 4’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.22 şüpheli şahıs ise tutuklandı.

Kaynak : Murat Ürtekin